14 Mart’ı bayram olarak kutlayabileceğimiz günler yakındır

Sağlık Politikaları Komisyonu Eş Sözcümüz Samet Mengüç'ün açıklaması:

Yaşamını insanların ekolojik bir ortamda özgürce ve sağlıklı yaşamasına adamış hekimlerimiz 14 Mart Tıp Bayramı ve Haftasına bir kez daha acı, yas ve hüzünle giriyor.

6 Şubat 2023 Maraş merkezli 11 ilimizde yaşanan depremde aralarında sağlık çalışanlarının da bulunduğu 50 binin üzerinde insanımız hayatını kaybetmiştir. 100 binlercesi yaralanmış ve milyonları bulan insanımız günlerce aç, susuz ve evsiz-barksız yaşamaya mecbur bırakılmıştır. Depremin yarattığı yıkıma mevcut iktidarın, hazırlıksızlığı, beceriksizliği, iş bilmezliği ve insan yaşamını, doğa ve hayvan sevgisizliği eklenince bir felakete ve insanlık trajedisine dönüşmüştür.

Hekimlerimizin pandemide olduğu gibi, 6 Şubat depreminde de daha depremin ilk anlarından itibaren tüm diğer sağlık çalışanlarıyla birlikte organize bir şekilde deprem bölgesine en hızlı şekilde müdahil olmalarına ve canla başla verdikleri insanlık mücadelesine tüm halklarımızla birlikte bizler de tanıklık ettik. Özellikle sağlık-meslek örgütlerinin yaşama ve yaşatmaya yönelik bu insanüstü çabaları ve duyarlılıklarına şükran borçluyuz.

Bu acı ve hüzünlü süreçte tüm hekimlerimizin ve sağlık emekçilerinin 14 Mart Tıp Bayramı ve Mücadele haftasını kutluyoruz. Yaşanabilir, insanca ve eşit bir yaşamı var edebildiğimiz günleri hep birlikte yaratacağız. 14 Mart’ları bütün hekimlerimizle birlikte bayram tadında kutlayabileceğimiz günler yakındır.

 

Samet Mengüç
Sağlık Politikaları Komisyonu Eş Sözcüsü

14 Mart 2023