AKP-MHP’nin saldırgan erkek anlayışına karşı geri adım atmayacağız

AKP-MHP erkek ittifakının kadın düşmanı politikaları her geçen gün artarak devam ediyor. Her sabah Kürtlere, kadınlara ve muhaliflerin evlerine yapılan baskınla uyandığımız bu ülkede; bu sabah yine bir siyasi soykırım operasyonu gerçekleştirildi.

Amed ve Antep’te sabah saatlerinde yapılan baskınlarda; aralarında Özgür Kadın Hareketi (TJA) Sözcüsü Ayşe Gökkan, Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu Sözcüsü ve Jinnews editörü Ayşe Güney, Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) Eşbaşkanı Elif Haran, Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) üyesi Rabia Ataş, Bağlar Belediyesi Meclis Üyesi Panayır Çelik, HDP Yenişehir eski İlçe Eşbaşkanı Demet Özkaran,  Barış Annesi Hayriye Demir, Zekiye Güler, Figen Ekti, Rabia Ateş, Ronda Bat, Rozerin Çatak, Emine Kaya, Dilan Yakut ile Güneş Özel’in de bulunduğu çok sayıda kadın, iktidarın kadın düşmanı politikaları sonucu gözaltına alındı.

Gözaltına alınan arkadaşlarımız, kadınların bin bir emekle yarattığı bir kurum olan TJA çatısında yıllardır kadın özgürlük mücadelesi yürüten; siyasette, medyada, sendikada kadın rengini var etmeye çalışan arkadaşlarımızdır. Kürt kadın hareketine yönelik bu saldırı ve faşist politikalar ilk değil, AKP-MHP erkek ittifakının ne zaman sıkışsa kadın iradesine saldırdığını rehin tutulan arkadaşlarımızdan biliyoruz. Biz kadınlar için gözaltı ve tutuklamanın; mücadelemizi bastırmak, bizleri yıldırmak anlamına geldiğini de çok iyi biliyoruz.

Erkek egemen anlayışa karşı mücadele etmek için yola çıkarken irademizi tanımayanlarla, bizleri yok sayanlarla, karşılaşacağımızı çok iyi biliyorduk. Ancak; öğrenemedikleri bir şey var ki o da bizim direnişimizi hiçbir iktidarın alaşağı etmediği ve bastıramadığıdır. Bizi geçmişte yok sayan bu erkek egemen anlayışın devamcısı olan AKP de siyasi soykırım operasyonları ile bizleri yıldıracağını sanıyorsa en büyük yanılgı içine düşmüş demektir.

Biz kadınlar; AKP ve onun ortağı olan MHP’nin; toplumu baskı, sindirme ve biat ettirme siyasetine karşı umudu elimize aldık ve topluma sunmak için yola çıktık. İşte; iktidarın en büyük korkusu da kadınlar öncülüğünde gelişen bu direniş ve mücadele kararlılığıdır.

Kadın düşmanı politikalarında ısrar eden AKP-MHP şunu çok iyi bilsin ki; Biz Kadınlar, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmek istenmesine, çocuk istismarının “evlilik” adı altında meşrulaştırılmasına, kayyımcı zihniyete, infaz yasasına karşı sokakları terk etmeyeceğiz. AKP’nin saldırgan, faşist, militarist, cinsiyetçi erkek anlayışına karşı özgürlük mücadelemizden bir an olsun geri adım atmadık ve atmayacağız.

Bir kez daha söylüyoruz; gözaltındaki arkadaşlarımızın verdiği mücadele bizim de mücadelemizdir. Bizi yok sayanlara boyun eğmedik, eğmeyeceğiz, itaat etmedik, etmeyeceğiz. Sesimizi kısmak isteyenlere karşı “Varız, Buradayız” dedik, burada olmaya devam edeceğiz.

Hukuksuz bir şekilde gözaltına alınan arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın.

Kadın Mücadelesi Yargılanamaz

Gözaltı ve Tutuklamalarla Kadınları Susturamazsınız