Alman Sol Parti: Saldırılar HDP’yi ezip susturmayı amaçlıyor

Partimize yönelik saldırılara tepkiler devam ediyor. Alman Sol Parti (Die Linke) Eşbaşkanları Bernd Riexinger ve Katja Kipping saldırılara tepki gösterirken, partimizle dayanışma mesajı paylaştı. Riexinger ve Kipping’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Bugün öğrendiğimiz üzere HDP'nin üst düzey temsilcilerine yönelik yeni bir tutuklama dalgası başladı. Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen, eski milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in de aralarında bulunduğu birçok HDP yöneticisi dahil 82 kişi gözaltına alınacak ya da alındı. Operasyona, HDP'nin Suriye’deki Kürt kenti Kobanê'ye yönelik IŞİD saldırısı ve Türk hükümetinin İslamcı terörist milislere verdiği desteğin protesto edildiği 2014'teki gösterilerin çağrısı gerekçe gösterilmiştir. HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, diğer suçlamaların yanı sıra "Kobanê protestolarına" dahil olmak üzere çeşitli gerekçelerle 2016'dan beri cezaevinde tutulmaktadır. 

Bu saldırılar demokratik bir muhalefet partisini ezip susturmayı amaçlıyor

Hukukun üstünlüğünün tüm ilkeleri askıya alındığı için bu gözaltıları şiddetle kınıyoruz. Bu gözaltılar, Erdoğan'ın otoriter hükümetine karşı çıkan demokratik bir muhalefet partisini ezip susturmayı amaçlamaktadır. Alman Hükümeti'ni derhal harekete geçmeye ve Türkiye'deki tüm siyasi tutukluların serbest bırakılmasını talep etmeye çağırıyoruz. 

Almanya bu rejimi desteklemekten vazgeçmelidir

Almanya, Türkiye'deki demokratik özgürlükleri çiğnemeye devam eden bu rejimi desteklemeyi bırakmalıdır. HDP ve Türkiye'deki demokratik güçlerle dayanışmamızı ilan ediyoruz! Despot Erdoğan, HDP'yi susturamayacak! 

25 Eylül 2020