Eş Genel Başkanlarımız, hem ortak basın toplantısında hem de DTK Olağanüstü Kongresi’nde parti programımızın ve seçim bildirgelerimizin asli başlıklarından özyönetim iradesinin yanında açık ve net tutum alarak hepimizin iradesini yansıtmışlardır. Söz ve duruşlarının arkasındayız. Özyönetimi, kadınlar olarak var gücümüzle destekliyor ve savunuyoruz.
Eş Genel Başkanlarımızın yeni yıl mesajı: 2016 yılının, demokrasi, barış, emek, özgürlük ve eşitlik güçlerinin birlikteliğinin gelişeceği; halkların adalet taleplerine ulaşılacağı bir yıl olması için hep birlikte mücadele edelim.
Parti Sözcümüz ve Kars Milletvekilimiz Ayhan Bilgen, sokağa çıkma yasağının uygulandığı ve hali hazırda uygulamanın kalktığı yerler ile ilgili açıklama yaptı ve bir ara bilançoyu ek olarak sundu.
Müzakere ve siyaset alanını güçlendirmeye karşı durup, partimiz ve bileşenlerine, kurumlarına, Eş Genel Başkanlarına, vekillerine ve yöneticilerine yargı ve soruşturma sopasını gösterenleri tarih de halklarımız da affetmeyecektir.
Dönemin Başbakanı Erdoğan, Genelkurmay Başkanı’na bu harekat için teşekkür etti. Meclis’te kurulan komisyonun AKP’li çoğunluğu da, katliamın üstünün örtülmesi için raporlar yazdı.
Dış politika kanallarının tamamının AKP Hükümeti'nin tekelinde olması gibi bir siyasi ve idari yapılanmanın yaratabileceği risklerin ne kadar büyük olduğunu yakın geçmişteki tecrübelerden anlaşıldığı kanısındayız.
Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ'ı hedef gösteren yayınları nedeniyle Star "gazete"sine suç duyurusunda bulunduk.
Haber yerine nefret üreten bu kağıt parçaları, yorum yerine yalan anlatan bu televizyon kanalları, gerçek haberlerin halka ulaşmasını engelleyemezler.
Özgürlükçü, adil, insanca yaşanan ve çalışılan bir demokratik cumhuriyet için verdiğimiz mücadeleyi sürdürme kararlılığımızla, Hıristiyan yurttaşlarımızın Noel Bayramı’nı ve Süryani halkının Yaldo Bayramı'nı en içten dileklerimizle kutluyoruz.
Eş Genel Başkan Yardımcımız Günay Kubilay: 2016 yılının da işçiler, emekçiler açısından 2015’ten daha iyi olacağına dair herhangi bir emare ortada yok. Çünkü 2016 yılındaki icraat vaatlerinin sıralandığı 160 sayfalık 64. Hükümet Programı’nda işçilerin, emekçilerin sorunları ancak bir sayfalık yer bulabilmiş.
Partimizin tabanının iradesi kırılmak isteniyor. Biat etsinler isteniyor. Çünkü AKP 7 Haziran’dan sonra bir tek Kürtlerden çekiniyor. Başka örgütlü güç kalmamıştı. Şimdi Kürtlerin bu örgütlü iradesini kırmaya çalışıyor.
“Mekke’de direniş, Medine’de adalet, Hudeybiye’de barış” misyonunu, bugün birlikte yaşam felsefesine değerli bir katkıya dönüştürme umuduyla
Bizim şehirlerin boşalmaması gerektiği, herkesin yaşadığı yerde özgürce barış içerisinde yaşaması gerektiğine yönelik yaptığımız çağrı galiba hükümeti rahatsız ediyor. Şehirleri boşaltma çaba ve girişimi tıpkı 1930’ların iskan kanunu düzenlemeleri gibi, 1990’ların köy boşaltmaları gibi bir plana dayanıyor.
Yaptığınız adaletsizliklerin hesabını sizden sormak için mücadele etmekten bir an geri durmayacağız.
Türkiye toplumu, hem geçmişindeki utançlarla yüzleşmelidir, hem de bugün AKP iktidarı tarafından ‘temizlik yapıyoruz’, ‘süpürüyoruz’ gibi ırkçı ve ayrımcı nefret söylemleriyle Kürt halkına yaşatılan zulüm ve katliama dur demelidir.
67 yıl sonra bir kez daha vurguluyoruz ki, Evrensel Bildirge’de yer alan hak ve özgürlüklere dayalı bir düzen Türkiye’de hala kurulamamıştır.