Beştaş: Ekonomiyi batıran Cumhurbaşkanı “ekonomistim” diyor


Grup Başkanvekilimiz Meral Danış Beştaş ve beraberindeki heyet bugün Aydın'daydı. Beştaş’a Parti Meclisi üyelerimiz, Aydın İl Eşbaşkanlarımız, il-ilçe yöneticilerimiz, HDK Eşsözcüleri, Aydın KHK’lılar Plartformu ve çok sayıda yurttaş eşlik etti. 

Aydınlı kadın yoldaşlarımız; kurumlarımıza gidelim ve örgütlenelim

Grup Başkanvekilimiz Meral Danış Beştaş ve beraberindeki heyet, partimizin "Çözüm Biziz" kampanyası kapsamında Aydın'da kadınlarla bir araya geldi. Aydın İl Örgütümüzün öncülüğünde Efeler ilçesi, Pınarbaşı Mesire Alanı’nda düzenlenen kahvaltıya Milletvekilimiz Serpil Kemalbay ve Meral Danış Beştaş katıldı.18 Eylül’de İncirliova ilçesi Arpadere köyünde saldırıya uğrayan kadınların da katıldığı kahvaltıda onlarca kadın yer aldı. Kemelbay ve Beştaş saldırıya uğrayan Asya Gülhan ve Semra Türkhan ile görüşerek, faşist saldırının takipçisi olduklarını söyledi. Etkinlikte konuşan Kemalbay "Kadın cinayetlerine, doğa katliamlarına, faşist saldırılara karşı birlikte olmalıyız. Biz kadınlar olarak yüreğimizi ortaya koyuyoruz. Bu mücadelede en büyük bedeli biz kadınlar veriyoruz. Savaşlarda, emek alanında, valiliklerde, sendikalarda, belediyelerde, iş yerlerinde sokaklarda ırkçı saldırılarda, haksızlıklarda en büyük bedeli kadınlar olarak biz ödüyoruz. Eril zihniyet tarafından emeğimiz yok sayılmaya çalışıyor. Aydınlı kadın yoldaşlarımıza bunu söylemek istiyorum; Partimize, derneklerimize, kurumlarımıza gidelim ve örgütlenelim" dedi. Kahvaltı kadınların söylediği ezgiler eşliğinde çektikleri halayların ardından son buldu.

Bizler birlikte faşizmi yeneceğiz, birlikte başaracağız

Partimizin “Çözüm Biziz” şiarıyla Aydın Efeler ilçesi Menderes Parkta gerçekleştirdiği STK'lar buluşmasına çok sayıda STK üyeleri ve Aydın KHK'lılar Platformu katıldı. Burada yapılan görüşmede konuşan İzmir Milletvekilimiz Serpil Kemalbay şunları söyledi:  “Baskıları yıllardır beraberce göğüslüyoruz, 7 yıldır faşizmi kabul etmemizi istiyorlardı. HDP kumpas davaları devam ediyor. İktidar seçime ayarlı bir kapatma davası hazırlıyor. Halkın iradesine darbe vurarak kapatmak isteyip iktidarlıklarını korumak istiyorlar. Bizler birlikte faşizmi yeneceğiz, birlikte başaracağız''. 

Ekonomiyi batıran Cumhurbaşkanı “ekonomistim” diyor

Ardından konuşan Grup Başkanvekilimiz Meral Danış Beştaş şunları söyledi:
Cumhurbaşkanı, ‘ben ekonomistim, enflasyon aşılamaz bir tehlike değildir, Almanya, Amerika Fransa'da raflar boş benim ülkeme gidince raflar dolu’ demiş. Sanırsınız bir ülkenin Cumhurbaşkanı değil A Haber sunucusu. Biz size demiyoruz ki raflar boş, biz size raflar, raflardakiler alınamıyor diyoruz, daha bunu anlayamayacak kadar halktan kopuk bir Cumhurbaşkanı var. Ekonomistim diyor, ekonomiyi batırmış. Açlık yoksulluk gırla gidiyor, tarihin en büyük ekonomik sorununu yaşanıyor ama Cumhurbaşkanı ‘Ekonomistim rahat olun, enflasyon aşılamayacak bir mesele değil’ diyor. Aşamıyorsun, yıllardır aşamıyorsun verdiğin hiç bir tarif tutmadı, verdiğin hiç bir oran tutmadı. Ekonomik anlamda ne dediysen hiç biri tutmadı. Kimse işini yapamıyor, tek adam kimsenin işini yapmasına izin vermiyor. Man Adalarında hangi bankalara gidersen yolsuzluğun, hırsızlıkların izi var. 

Erzurum milletvekilinin rüşvet iddiaları var, deliller var ama soruşturma başlatan savcı yok

Jeotermallere peşkeş çekilen Marmaris'te her yeri delmişler, ülkenin polisini de başına bekçi olarak koymuşlar. Buralarda da rüşvetle işler yürüyor biliyorsunuz. Erzurum milletvekilinin rüşvet iddiaları var, deliller var hala bu konularla ilgili hiç bir savcı soruşturma başlatmamış. Bu ülkede her şeyin olabileceğine inanıyorum artık Diyarbakır Cezaevi katliamında 10 bin insan öldü kimseye soruşturma olmadı ama camlar ve kapılar kırıldı diye ölenlerin yakınlarına ceza yazmışlar.

HDP olarak ortak mücadele ile birlikte başarma mücadelesinden yanayız

Tarım Bakanı da bugün açıklama yapıyor. Diyor ki öbür dünyada hesap sorulacakmış, korkuyormuş, ondan seçimi kazanmaları gerekiyormuş. Seçimde halk size gereken cevabı verecek, toplumun aklıyla, düşüncesiyle dalga geçiyorlar bu şekilde yöneteceklerine inanıyorlar. Bir tweet attınız mı hemen tutuklanıyorsunuz ama çete üyesi olmak suç değil, çocuk tecavüzcüsü olmak suç değil, kadın cinayeti işlemek suç değil. Biz HDP olarak ortak mücadele ile birlikte başarma mücadelesinden yanayız.

HDP en başından beri KHK’lıların yanında

Söz alan Aydın KHK’lılar Plartformu üyesi öğretmen Ayfer Şahin "KHK ile ihraç edilen yüzden fazla arkadaşımız intihar etti. Ben 672 sayılı KHK ile ihraç edilen bir öğretmenim, 18 yıl öğretmenken sendika üyesi olduğum için ihraç edildim, 6 yıl 3 ay hapis cezası verdiler sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Bizler ailelerimizle beraber 2 milyon kişiyiz. Ben milliyetçi bir ailenin çocuğuyum,  HDP'nin en başından beri yanımızda olduğunu biliyoruz. Bunun için çok teşekkür ederim" dedi.

20 Eylül 2022