Beyaz Toroslar ittifakı yine işbaşında

AKP-MHP iktidarı, 90’lı yılların o karanlık dönemini aratmayacak yol ve yöntemlerle demokratik ve barışçıl mücadele yürütenleri hedef alıyor. Son birkaç gündür Van Milletvekilimiz Murat Sarısaç, plakasız bir araçla ve şüpheli şahıslar tarafından açık bir şekilde takip edilmektedir. Milletvekilimiz dün öğlen saatlerinde oturduğu sitenin bahçesinde bekleyen plakasız aracı görüntüyle kayıt altına almış ve şahıslara kim olduklarını, ne amaçla kendisini takip ettikleri sormuştur. 

Önce yüzlerini gizleyen ve panikleyen şahıslar, bir süre sonra aldıkları talimatla, korsanvari bir şekilde vekilimizin aracının önünü keserek Parti Meclisi üyemiz Yunus Durdu’yu kaçırmıştır. Yasa ve hukuk tanımayan ve korsanvari yöntemleri teşhir olan bu şahıslar panik halinde ve suçluluk psikolojisiyle devletin resmi ajansı olan Anadolu Ajansı’nı da (AA) alet ettikleri bir kumpas kurmuşlardır. 

AA, milletvekilimizle birlikte kongre çalışmalarımızı yürüten Parti Meclisi (PM) üyemiz Yunus Durdu’nun kaçırılmasını ve milletvekilimizin takip edilmesini amacından saptırmak için, PM üyemizin ismini kodlayarak, “aranan terörist milletvekilinin aracında gözaltına alınmıştır” başlıklı haberle algı yaratmaya çalışmaktadır. Hazırlanan haberin başlığı ve dili alenen hedef gösterme amaçlıdır ve karanlık odakların işledikleri suçu meşrulaştırma girişimidir. 

Basın ilkelerini ve ahlakını yok sayan ve iktidarın borazanı olarak çalışan Anadolu Ajansı, partimize yönelik yeni bir kumpasın ve operasyonun sözcülüğünü yapmaktadır. 

Bu yöntemlerin tümü, 90’lı yılların o karanlık dönemine ait olan ve faili meçhul cinayetlere davetiye çıkaran yöntemlerdir. 90’lı yılların derin devlet aktörleri ile suç ortaklığı yapan ve Kürt halkını yeniden Beyaz Toroslarla tehdit eden AKP iktidarı, bu yöntemlerle gözdağı vermeye çalışmaktadır. 

Demokrasi, barış, adalet ve özgürlük mücadelesi yürüten hiçbir kişi iktidarın bu kirli ve karanlık tehditlerine boyun eğmeyecektir. Bu karanlık planları tek tek teşhir etmeye devam edeceğiz. Tansu Çiller’e, Mehmet Ağar’a, o dönemin tetikçilerine ve onların yöntemlerine bel bağlayanlar bir kez daha kaybedeceklerdir. 

Parti olarak bu kararı alanlar ve uygulayanlar hakkında hukuki işlemleri de başlatmış bulunuyoruz. Bu suçu işleyenler, bugün değilse bile yarın bunun hesabını hukuk önünde verecektir. 

Halkların Demokratik Partisi 
Merkez Yürütme Kurulu
15 Şubat 2020