Bozlak’ın hayatı Kürt siyasetine yönelik saldırıların ve bu saldırılara karşı mücadelenin tarihidir

Merkez Yürütme Kurulumuzun açıklaması:

HEP’ten HADEP’e, HADEP’ten BDP’ye uzanan meşakkatli ve kesintisiz siyasi yolculukta hayatını halkının mücadelesine adayan Sevgili Murat Bozlak’ı yitirmemizin üzerinden 6 yıl geçti. Duruşu, cesareti, asimilasyona karşı mücadele kararlılığı, halkımıza güven veren kişiliği ile Bozlak, demokratik siyaset alanına önemli katkılar sundu.

Kürt halkının yetiştirdiği değerli siyasetçilerden olan Bozlak’ın yaşamı; Kürt siyasetine yönelik her dönem devrede olan saldırılar ve bu saldırılara karşı verilen kesintisiz mücadelenin de özetidir. Devlet destekli karanlık güçler tarafından suikast girişimiyle yaşamına kast edilen, cezaevine atılan, hukuksuz kararlarla siyaset yapması yasaklanan Bozlak, tüm bu süreçlerde tereddüt etmeden yoluna devam etti. Bedeli ne kadar ağır olursa olsun yüzbinlerce yoldaşıyla birlikte her fırsatta demokratik siyasetteki ısrarını sürdürdü.

Bugün bizi, “partinizi kapatırız, sizi cezaevlerine atarız, haklarınızı gasp ederiz, hazine yardımınızı keseriz” diye tehdit edenler önce dönüp Vedat Aydınların, Mehmet Sincarların, Muhsin Meliklerin, Orhan Doğanların, İbrahim Ayhanların ve Murat Bozlakların mücadele kararlılığına ve azmine baksın. Sonra da daha önce bütün bu saldırı politikalarını hayata geçirenlerin tarihten ve hafızalardan nasıl silindiğini görsün.

Bizler, yitirdiğimiz bütün değerlerimizin mücadele mirasını onurla taşıyoruz, taşımaya devam edeceğiz. Bu vesileyle, ölümünün 6’ıncı yıldönümünde, Murat Bozlak’ı saygı ve özlemle anıyoruz.

Halkların Demokratik Partisi
Merkez Yürütme Kurulu