Buldan’dan Bahçeli’ye: HDP’yi kapatmaya gücünüz yetmez

Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan'ın Yeni Yaşam'a verdiği demeç:

Devlet Bahçeli’nin HDP kapatılsın sözlerine tepkiler gelmeye devam ediyor. Gazetemize konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ‘Hiç kimsenin gücü HDP’yi kapatmaya yetmeyecektir’ dedi

Devlet Bahçeli’nin geçtiğimiz gün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile HDP’nin kapatılmasını isteyen sözlerine tepkiler gelmeye devam ediyor.

Bahçeli’nin çıkışını değerlendiren HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan bu sözlerin AKP ve MHP arasında yaşanan çatlağın bir eseri olduğu görüşünde. Buldan ayrıca “Hiç kimsenin gücü HDP’yi kapatmaya yetmeyecektir ”diyerek parti olarak bu girişimlerin karşısında olacaklarını da ilan etti.

Sorumuz üzerine Bahçeli’nin sözleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Buldan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aslında MHP’ye cevap verme gereği bile duymuyoruz. Ancak halkımızın cevap vermemiz yönündeki beklentisi ve gazetenizin sorusu üzerine kısa bir yanıt verme gereği duyduk. Halkımız şunu çok iyi bilsin ki hiç kimsenin gücü HDP’yi kapatmaya yetmeyecektir. Bunun altını önemle çizmek istiyorum ve tekrarlamak istiyorum. Hiç kimsenin gücü HDP’yi kapatmaya yetmeyecektir. “

Cumhur ittifakı çatırdıyor

Devlet Bahçeli’nin partisine karşı saldırgan tutumunu, aslında Cumhur ittifakı içindeki çatlak ve çelişkilerde kaynaklandığın belirten HDP Eş Genel Başkanı konu ile ilgili şunları belirtti:

“Devlet Bahçeli’nin dünkü açıklaması Cumhur ittifakının içinde bir bölünmenin, bir çatlağın olduğunun çok bariz bir işaretidir. Aslında Devlet Bahçeli HDP üzerinde AKP’ye mesaj vermektedir. Belki HDP’yi, Selahattin Demirtaş’ı hedef alarak açıklama yapmıştır, ancak bu açıklama kendi aralarında bir çatlağın olduğunu çok bariz bir göstergesidir, bize göre. O yüzden diyoruz ki HDP’yi ve Demirtaş hedef almakta vazgeçin, sorunlarınızı kendi aranızda çözün.”

MHP’nin toplumda bir karşılığı yok

Pervin Buldan MHP’nin toplumda bir karşılığı olmadığını vurgulayarak, MHP ile ilgili şunları söyledi:

“Toplumda hiçbir karşılığı olmayan, başka bir parti olmazsa, onun kuyruğuna takılmazsa parlamentoya girecek gücü bile olmayan, parlamentoda tek başına grup kuracak sayıya ulaşamayan bir partinin Türkiye’nin üçüncü büyük partisine söz söyleme haddi yoktur. Bunu özellikle ifade etmek isterim.”

“Yapılan açıklamanın bizim nezdimizde hiçbir karşılığı olmadığında belirtmek isterim” diyen Buldan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“HDP ile ilgili konuşacak olan herkes şapkasını önüne koyup 50 kez düşündükten sonra HDP ve Demirtaş hakkında konuşsun. HDP’nin son süreçte hangi başarılara imza attığını, hangi stratejik uygulamalarla neleri değiştirebileceğini, kimlere kayıp ettirebileceğini ortaya koyan HDP’ye hiç kimse söz söyleme hakkına sahip değildir. HDP’ye, Demirtaş’a söz söyleyecek olan şapkasını önüne koysun, 50 kere düşünsün ondan sonra konuşsun. HDP kimdir, Demirtaş kimdir? Toplumda karşılığı nedir? Son seçimlerde neler yapmıştır? Nelerin altına imza atmıştır. Hangi başarıların sahibidir. Bütün bunları düşünerek ve bilerek söz söylesinler.”

MHP’nin bir kaç kolda HDP’ye saldırmasını, HDP’yi hedef göstermesini partisinin son günlerde gösterdiği yüksek performansta kaynaklandığını belirten Pervin Buldan “MHP’nin saldırılarının, HDP’nin bu kadar baskıya rağmen, bu kadar tutuklamaya rağmen diz çökmeyen ve boyun eğmeyen bir parti olmasından kaynaklandığını biliyoruz. Hem HDP’yi hem Demirtaş’ı saldırmalarının sebepleri budur. Tekrar belirteyim ki halkımızın beklentisi olmasa cevap vermeye bile gerek duymazdık.” diye konuştu.

12 Aralık 2020