Çorlu ailelerinin ziyareti

Çorlu tren katliamında yaralananlar ve hayatını kaybedenlerin aileleri ve avukatları, TBMM grubumuzu ziyaret ederek milletvekillerimiz Filiz Kerestecioğlu, Hüseyin Kaçmaz ve Oya Ersoy ile bir araya geldi.

Faillerin yargılanması talebiyle yaptıkları basın açıklaması sonrası haklarında dava açıldığını ve bu davanın duruşması sebebiyle Ankara’da bulunduklarını hatırlatan aileler, katliamın gerçek sorumluları tespit edilene kadar adalet arayışlarını sürdüreceklerini dile getirdi. Faillerin açığa çıkarılması için toplumsal desteğin önemine de dikkat çeken aileler, dava sürecinde karşılaştıkları zorluklara ilişkin milletvekillerimize bilgi verdi.  

Katliamın sorumlularının değil mağdurlarının yargılanıyor olmasının kabul edilemez olduğunu dile getiren milletvekillerimiz, konuyu Meclis’te gündeme getirmeye, davanın takipçisi olmaya devam edeceklerini ifade etti. Türkiye’nin her tarafında adalet arayışını sürdüren milyonlarca insan olduğunun dile getirildiği görüşmede birlikte mücadelenin önemine vurgu yapıldı.

 

4 Mart 2020