Deniz Poyraz Davası yarın İzmirde başlıyor

17 Haziran 2021'de İzmir il binamıza yönelik yapılan silahlı saldırı ve Deniz Poyraz yoldaşımızın katledilmesine ilişkin davanın ilk duruşması yarın (29 Aralık Çarşamba) İzmir 6’ıncı Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Davayı Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan, Meclis Grubumuz, MYK üyelerimiz, il ve ilçe yöneticilerimiz ile yüzlerce partilimiz takip edecek. İstanbul, Ankara, Ege’deki iller başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir tarafından kadınlar, kadın örgütlerinin çağrısıyla Deniz Poyraz Davasını takip etmek için bugün İzmir’e doğru yola çıkıyor. 

Saldırının hedefinde olan partimiz yarın görülecek ilk duruşmada dava sürecine kurumsal katılma talebinde bulunacak. Olayı tek kişinin tekil saldırısı olarak yansıtmaya çalışan anlayışa karşı partimiz hukuksal mücadelesini katil ve arkasındaki karanlık yapılarla bir mücadele süreci olarak ele alacak.

Davaya çok sayıda baro başkanı dahil olmak üzere yüzlerce avukat katılacak. Uzun süredir dava sürecine hazırlık yapan avukatlarımız daha önce kamuoyuna yaptıkları pek çok açıklamada, katilin yalnız hareket etmediğini, desteklendiğini, partimizi hedef alan siyasi yapılarla açık ilişkileri bulunduğunu belirtmiş ve şahsın defalarca Emniyeti aradığını, MİT ve Emniyetin katliamı önlemediğini, aksine katil Onur Gencer’in katliamı gerçekleştirmesi için kolaylık sağladığını söyleyerek pek çok soru işaretine dikkat çekmişti.

Konuya ilişkin yapılacak açıklamaları rtmp://212.175.72.218:1935/live/genelmerkez linkinden, dava ile ilgili anlık gelişmeleri de bir grup gönüllü tarafından işletilen @dpoyrazdavasi twitter hesabından takip edebilirsiniz.  

Ne olmuştu?

Siyasi iktidar ve ortaklarının partimizi hedef gösteren açıklamalarından sonra Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı 7 Haziran’da partimizin kapatılması için AYM’ye ikinci kez iddianame sunmuş, bundan 10 gün sonra da 17 Haziran’da İzmir il binamıza baskın düzenlenerek Deniz Poyraz yoldaşımız katledilmişti. Katil Onur Gencer, il binasında daha fazla kişiyi öldürmeyi beklediğini belirtmiş ve saldırıyı ilk dakikalarda “HDP il binasında silahlı çatışma” şeklinde veren yandaş basın ise il binamızda tek bir kişinin katledilmesine ilişkin “hayal kırıklığını” dile getirmişti.

28 Aralık 2021