Erbil Temsilciliğimizin üyelerinin gözaltına alınmasını kabul etmiyoruz

Dış İlişkiler Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcımız Feleknas Uca'nın açıklaması:

Basın yolu ile HDP Erbil Temsilciliğimizin üyelerinin gözaltına alındığını öğrendikten sonra KDP yetkilileri ile kurduğumuz temastan sonra konu hakkında bilgilendirildik. Gün içinde gözaltına alınan temsilcilerimiz daha sonra serbest bırakıldı. Erbil Temsilciliğimizde görevli arkadaşlarımız çalışmalarına devam etmekteler.

Gözaltı işlemi ile ilgili tarafımıza verilen bilgi "Temsilcilerimizin ziyaretlerine gittiği ailenin ikamet sorunları var” şeklinde olsa da, temsilciliğimiz üyelerine karşı Erbil Asayişi'nin gerçekleştirmiş olduğu bu gözaltı ve yaklaşımı doğru bulmadığımızı belirtmek istiyoruz.

Erbil’de gerek siyasi irade gerekse de güvenlik kurumları istedikleri zaman, temsilciliğimize ulaşabilecek bir resmiyete sahiptir. Fakat diyalog yerine bu tür keyfi uygulamaları ve asayiş yöntemlerini tasvip etmiyoruz.

Tüm Kürdistanlıların, Kürdistan Bölgesel Yönetimi sınırları içerisinde güvenlik ve yaşam kaygısı taşımadan özgürce örgütlenip, çalışma yapabileceği bir ortamın yaratılmasını ve diyalog yollarının açık tutulmasını temenni ediyoruz.

Feleknas Uca

Dış İlişkiler Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı