Eş Genel Başkanımız Mithat Sancarın teşekkür mesajı

Eş Genel Başkanımız Mithat Sancar’ın annesinin vefatı nedeniyle taziye dileğinde bulunan herkese yönelik teşekkür mesajı:

TEŞEKKÜR

Zamanın kapatamadığı en derin yaralardan biri annelerimizin kaybıdır. Onlar benliğimizin ve hafızamızın ana kaynakları oldukları için, her şey değişir, hayat ikiye bölünür; elbette biz geride kalanların yaşam akışı da…

Bu ezeli ve ebedi gerçeğin hakikatiyle, çok sevgili annem Münire Sancar’ın vefatı sonrasında acımızı paylaşmak üzere cenaze törenine bizzat katılarak bizleri yalnız bırakmayan, taziye için ziyarette bulunan, yurdun dört bir yanından ve yurt dışından arayan, mesajlarını ileten tüm dostlara; Meclis Başkanı Mustafa Şentop'a ve önceki dönemin meclis başkanlarına; önceki ve bu dönemin bakanlarına; bütün muhalefet partilerinin genel başkanlarına ve temsilcilerine; cumhur ittifakının parti ve grup başkanvekillerine ve temsilcilerine; geçmiş ve bu dönemin milletvekillerine, belediye başkanlarına ve yerel yöneticilere; sanat, edebiyat, bilim ve basın camiasının mensuplarına; partimizin emekçilerine, yoldaşlarımıza ve her kesimden halkımıza ayrı ayrı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Acıyı paylaşabilmek, insanlığın en önemli meziyetlerinden ve toplum olmanın temel değerlerindendir. Bu dayanışma, hep birlikte barış içinde, eşit ve özgürce yaşayabileceğimiz bir ülke yaratmaya ilişkin umutlarımızı tazeledi. Bu duyguları yaşatan herkese şahsım ve ailem adına bir kez daha teşekkür eder, sevgi, saygı ve selamlarımı iletirim.

Prof. Dr. Mithat Sancar
HDP Eş Genel Başkanı
18 Mayıs 2022