ESP/SKMli kadınları derhal serbest bırakın!

Kadın Meclisimizin açıklaması:

AKP-MHP erkek ittifakı, her geçen gün kadınlara yönelik saldırılarına hız kesmeden devam ediyor. AKP’nin savcıları, adeta her gün “hangi kadını gözaltına alsam, tutuklasam” diye sahte deliller yaratarak siyasi soykırım operasyonlarına kılıf uyduruyor.

Bu sabah, Balıkesir’in Altınoluk ilçesinde Edremit İlçe Eşbaşkanımız Sevgi Özdem’in evi basılarak kendisiyle beraber evinde bulunan ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, SKM Genel Sözcüsü Hatice Deniz Aktaş ve SKM MYK üyeleri Çiçek Otlu, Satiye Ok, Züleyha Mangan, Ezgi Bahçeci, Tanya Kara, Ebru Yiğit gözaltına alındı.

Gözaltına alınan arkadaşlarımız; kadın özgürlük mücadelesi yürüten ve bunun için her daim sokaklarda olan arkadaşlarımızdır. İşte iktidarın korktuğu da sokakta sesini yükselten kadınlardır. Her gün kadınlara gözaltı operasyonları yaparak susturacağını sanan iktidar, şunu bilsin ki bu baskı politikalarınız biz kadınları yıldırmıyor, aksine mücadele kararlılığımızı perçinliyor.

Diyarbakır’da TJA aktivistlerine ve Rosa Kadın Derneği üyelerine yönelik baskı ve gözaltı operasyonları, Cemal Metin Avcı tarafından katledilen Pınar Gültekin için İzmir’de sokaklara çıkan kadınlara yönelik saldırılar, biz kadınların güvencesi olan İstanbul Sözleşmesi’nin tartışmaya açılması, çocuk istismarının yasal güvenceye alınmak istenmesi… Tüm bunlar, iktidarın kadınlara ne kadar düşman olduğunu gösteren sadece birkaç örnek. Kadın düşmanı politikalarında ısrar eden iktidar, kadınlara adeta savaş açmış durumda.

Bu ülkede kadınlar hangi kesimden, hangi siyasi partiden, hangi renkten olursa olsun; Türk, Kürt, Arap, Çerkes, feminist, sosyalist, Müslüman, Alevi… Kimliği fark etmeksizin iktidarın kadın düşmanı politikalarına karşı “Birlikte Güçlüyüz” dedikleri için, hep birlikte sokaklara çıkıp “Suçlu Sensin” dedikleri için hedef haline getiriliyor. SKM’li kadın yoldaşlarımızın da tam da bu sebeplerden, iktidarın saldırılarını teşhir ettikleri için gözaltına alındıklarını biliyoruz.

Ancak, biz kadınlar kadın düşmanı politikalarına geçit vermeyeceğimizi her yerde, her platformda söylemeye devam edeceğiz. Birlikte her daim alanlarda, meydanlarda omuz omuza mücadele ettik, mücadele etmekten bir an olsun geri durmayacağız.

AKP-MHP erkek ittifakının kadınlara yönelik saldırıları bu kadar aleni bir şekilde devam ederken, tüm kadınlara şu çağrıyı yapıyoruz: Gelin hayatlarımız hakkında karar almak isteyenlere karşı birlikte sesimizi yükseltelim.

Gözaltındaki arkadaşlarımızın verdiği mücadeleyi yargılayamazsınız. ESP/SKM'li kadınları derhal serbest bırakın!

Yaşasın Kadın Dayanışması

HDP Kadın Meclisi

26 Temmuz 2020