Ferhat Encü’ye atılan tokat demokratik siyasete ve adalet arayanlara atılmıştır

Merkez Yürütme Kurulumuzun açıklaması:

Bugün hasta mahpus yakınlarının İstanbul Kadıköy’deki adalet nöbetinde İstanbul İl Eş Başkanımız ve Şırnak eski Milletvekilimiz Ferhat Encü, PM üyelerimiz ve çok sayıda hasta mahpus yakını anne darp edilerek gözaltına alınmıştır. Ferhat Encü arkadaşımıza kameraların gözü önünde bir polis tarafından küfür edilmiş ve tokat atılmıştır. Bizim nazarımızda bu tokat, sadece Ferhat Encü’ye değil AKP-MHP iktidarının giderek pervasızlaşan iktidar pratiklerine karşı adalet arayan Kürt halkına ve demokrasi güçlerine atılmıştır. İktidarın yarattığı düşmanlık politikaları ve nefret iklimi kolluk güçlerini hadlerini aşan bir noktaya çekmekte ve iktidardan cesaret alan polisler hak ve adalet arayan herkese nefret kusmaktadır.

Muhalefetin sindirilmek istendiği, adalet arayanların darp edildiği ve pervasızca saldırıların ayyuka çıktığı bu dönemde siyasal ve toplumsal itirazımızı daha gür sesle çıkarmaya devam edeceğiz. Bugün Ferhat Encü’ye atılan tokat demokratik siyasete atılmış, edilen galiz küfürler adalet arayanlara yönelik olmuştur. Bu saldırı aynı zamanda Kürt düşmanlığının sonucudur.

Bu tokat ülkede değişim iddiasındaki tüm siyasi yapıların kulağında çınlamalı ve harekete geçilmelidir. Her şeyini kaybetmiş bu pervasız iktidar şiddet ile kendini yeniden kurmak isterken, bunun panzehiri bu tokat atan zorba ele karşı demokrasi güçlerinin el ele vermesidir.

Eş Genel Başkanlarımız yarın saat 13.00’te tüm bileşen partilerimiz ve ittifak partilerimizin temsilcilerinin katılımıyla Kadıköy İlçe Örgütü Binamızın önünde olacaklar. Tüm demokrasi güçlerini, halklarımızı ve duyarlı kamuoyunu dayanışmaya çağırıyoruz.

Halkların Demokratik Partisi
Merkez Yürütme Kurulu