Gençlik AKP-MHP ittifakının saldırıları karşısında geri adım atmayacak!

Gençlik Meclisi Sözcümüz Dersim Dağ'ın açıklaması:

AKP-MHP faşist ittifakı demokratik mücadele eden kesimlere karşı düşmanca bir tutum sergilemeye devam etmektedir. Muhaliflere yönelik gerçekleşen gözaltı ve tutuklama furyaları gençler üzerinde özel olarak yürütülmektedir. 

Gençlik Meclisi üyelerimize yönelik dört gün önce yapılan operasyon kapsamında onlarca arkadaşımız gözaltına alınmış ve ardından da çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştır. Meclisimiz kurulduğu günden beri onlarca arkadaşımız iktidarın güdümünde hareket eden çeteler tarafından kaçırılıp şiddet, tehdit ve baskı gördü. Bizleri mücadelemizden alıkoyamayan, demokratik ve kararlı mücadelemiz karşısında çaresiz kalan iktidar, şimdi de denetimi altına aldığı yargıyı kullanmaktadır. 

HDP Gençlik Meclisi çatısı altında meşru ve demokratik siyaset yürüten, mücadele eden, temsiliyetleri sokaktan meclise kadar taşınan gençler bu saldırılar karşısında yılmayacaktır. 

Egemenlerin bizleri mücadeleden alıkoymak için dayattığı ve şiddetle sürdürdüğü yoz yaşam, bağımlılık ve ajanlaşmaya karşı özgür ve demokratik bir gelecek için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bizler gücümüzü tarihimizden, halktan, toplumdan ve örgütlü bütün gençlik hareketlerinden alıyoruz. AKP-MHP ittifakının saldırıları karşısında geri adım atmayacağız!

Tutuklanan Gençlik Meclisi üyesi arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalı, gençler üzerinden yürütülen bu kirli politikalara bir an önce son verilmelidir. 

Dersim Dağ
HDP Gençlik Meclisi Sözcüsü
21 Mayıs 2022