Gözaltılara dünyadan tepki gelmeye devam ediyor: Uluslararası toplum sessiz kalmasın

AKP’nin partimize karşı sistematik olarak sürdürdüğü intikam saldırılarına dünyanın dört bir tarafından tepkiler gelmeye devam ediyor. Tüm Avrupa'daki sol partilerin çatı örgütü olan Avrupa Sol Partisi ile Tunus'tan Halkın Akımı Partisi partimize destek açıklaması yaptı.

Avrupa Sol Partisi Başkanı Heinz Bierbaum konuya ilişkin yaptığı açıklamada AB’yi harekete geçmeye çağırdı:

Erdoğan, her türlü siyasi muhalefeti bastırma politikasını sürdürüyor. Bu politika, Erdoğan’ın otoriter yönetimine karşı çıkan her türlü direnişi ezip susturmayı amaçlıyor. Korona Virüs koşullarında bile Erdoğan yönetiminin Kürt siyasi ve sosyal hareketine karşı yürüttüğü baskı durmadı, durmuyor. Bu gözaltıları ve hukukun üstünlüğü ilkesinin uzun zamandır askıya alınmış olmasını şiddetle kınıyoruz. Avrupa Birliği derhal tepki göstermeli ve Türkiye'deki tüm siyasi tutukluların serbest bırakılmasını talep etmelidir.

Tunus Halkın Akımı Partisi: HDP’nin özgürlük ve demokrasi mücadelesi başarıya ulaşacaktır

Tunus Halkın Akımı Partisi ise yaptığı açıklamada saldırıyı kınadı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

HDP’nin Erdoğan diktatörlüğü tarafından kapsamlı bir operasyonla karşı karşıya kaldığını öğrendik. Biz buradan, Tunus’tan HDP’li yoldaşların sisteme karşı yürüttükleri siyasi özgürlük, demokrasi, hukuk ve tüm toplumsal mücadelelerinin başarıya ulaşacağına inanıyoruz. Faşist şiddetin yıkılacağı muhakkaktır. Erdoğan’a rağmen faşist sistemin yıkılacağına inanıyoruz. HDP’ye yönelik operasyonları şiddetle kınıyor, tutukluların derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.

29 Eylül 2020