Günay: Bu yüzyıl kadınların, gençlerin, işçilerin ve emekçilerin yüzyılıdır

Emek ve Özgürlük İttifakı “Değiştireceğiz” şiarıyla Emekçilerle Buluşma etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlikte konuşan ve  sözlerine Soma’dan Amasra’ya bütün madenci canları anarak başlayan Parti Sözcümüz Ebru Günay, şunları söyledi:

Başlarken öncelikle bu organizasyonu yapan ve mutfakta çalışan görünmeyen emeğe teşekkür ediyorum. Emek veren, bizi bir araya getirenlere tekrardan teşekkür ediyorum. Bugün 4 Aralık Dünya Madenciler Günü. Soma’dan Amasra’ya bütün madenci canları; ama cinayet gibi gelen iş kazalarında hayatını yitiren bütün işçi ve emekçi kardeşlerimizi, yol arkadaşlarımızı buradan saygıyla anıyorum.

Bizler, Emek ve Özgürlük İttifakı ile tek adam rejimine karşı yola çıktık

AKP iktidarının her yerde savaş, katliam, kırım, ölüm ve yoksulluk politikası canlarımızı yakmaya ve can almaya, ülkenin geleceğinden çalmaya devam ediyor. Bizler, Emek ve Özgürlük İttifakı ile AKP tek adam rejimine, AKP faşizmine, otoriter ve faşizan uygulamalarına karşı yola çıktık. Omuz omuza birlikte mücadele ederek yol alacağız. Emek ve Özgürlük İttifakı kadınların, gençlerin, Alevilerin Kürtlerin ve derdi demokrasi olanların sesi, özgürlüğü ve emek mücadelesi olacak ve olmaya devam edecek.

Emek sömürüsüne, kırım politikalarına hep birlikte dur diyeceğiz

Türkiye toplumu, kadınlar ve gençler iktidarların bize dayattığı iki kutuplu siyasete mahkum ve mecbur değildir. Emek ve Özgürlük ittifakı yol alıyor, halklara yönelik emek sömürüsünün olmadığı bir dünyanın mümkün olduğunu gösterecektir. AKP’nin savaş, kırım ve ölüm politikası da en çok işçi ve emek alanında kendisini gösteriyor. Katliam gibi iş kazaları aslında bir işçi kırım politikasıdır. Bizler bu politikaya karşı alanlarda işçi yoldaşlarımızla, sendikalarla, emek örgütleriyle mücadele edeceğiz. Emek sömürüsüne, kırım politikalarına hep birlikte dur diyeceğiz.

Bu yüzyıl kadınların, gençlerin, işçilerin ve emekçilerin yüzyılıdır

İktidar bunu yaparken en çok sendikal örgütlenmeyi engelliyor. İktidar örgütlenen toplumun faşizme ve tek adam rejimine kaybettireceğini biliyor. Örgütlenen toplum emeğe ve özgürlüğe sahip çıkacaktır. Korktukları bu toplumu hep birlikte emek ve özgürlük ittifakı ile inşa edeceğiz. Buradan işçi ve emekçilere sesleniyorum; gelin hep birlikte örgütlenelim. Emek ve Özgürlük İttifakı ile değiştirelim. Özgür, demokratik ve emekçiden yana olan, sömürüsüz bir Türkiye’yi, Demokratik Cumhuriyet ruhu ile inşa edelim. Çünkü bu yüzyıl kadınların, gençlerin, işçilerin ve emekçilerin yüzyılıdır. Emek sömürüsünün tabi ki en görünmez alanı kadın emekçilerdir. Emek ve Özgürlük İttifakı olarak kadın mücadelesini büyüterek, kadınların görünmeyen emeğini jin jiyan azadî ruhu ile birlikte koruyup yeni kadın özgürlükçü bir dünyayı hep birlikte inşa edeceğiz.

Em bi ruhê jin, jiyan, azadî, Tifaqa Ked û Azadiyê mezin bikin

Ez dixwazim bi Kurdî jî berdewam bikim. Wek hûn jî dizanin faşîzma AKP’ê êdî têk diçe. Gelên Tirkiyeyê bi temamî faşîzma AKP’ê têk dibe, nêzikî serkeftinê dibe. Helbet têkçûyîna desthilatdariyê ya bi têkoşîna gelê Kurd, bi têkoşîna jinên Kurd li têkoşîna Rojava û Kobanî jî bandor dike. Her roj bi ruhê Rojava, bi ruhê Kobaniyê em li hemberî desthilatdariyê têkoşîna xwe bilind bikin. Ez zêde naxwazim dirêj bikim lê HDP partiya kedkaran e, HDP partiya bindestan e, HDP partiya ciwanan e, HDP partiya jinan e. Ez bi ruhê jinan, bi ruhê jin, jiyan, azadî we silav dikim. Em bi ruhê jin, jiyan, azadî, Tifaqa Ked û Azadiyê mezin bikin.

4 Aralık 2022