Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş, Ağrı'nın Diyadin ilçesinde yaşanan çatışmayı AKP Hükümetinin bir provokasyonu olarak değerlendirdi. Demirtaş, Sakarya'da katıldığı açılışta operasyona dair konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a atfen "İnsanlar bunlara inanmıyor. Peki ne yapacak. İşte Diyadin'de yaptığı gibi şeyler yapacak. Oy alabilmek için askerleri, PKK'lilerin karşısına çıkartacak. Sakarya'da miting yapıyor. O mitinge malzeme için provokasyon yaptırdılar" dedi.
Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş, Tendürek provokasyonunu "Önceden provası yapılmış sahte bir kurgu" olarak nitelendirdi.
Bu iktidarı değiştirmenin yollarını bulmalıyız. Ne Soma'da ölen 301 can ne de Ağrı'da ölenler bu Hükümet için önemli değil. Bütün ezilenler, ötekiler olarak, HDP'nin renklerini taşıyan iktidarı kurmalıyız
Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ, UNICEF heyetiyle Genel Merkezimizdeki görüşmesi öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Külliyen yalan" ve Başbakan Davutoğlu'nun "Yalan söylüyor" sözlerine Diyarbakır'dan yanıt veren Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş, AKP'nin kendi yaptığı provokasyon tuzağına düştüğünü söyledi.