HDP'nin seçim çalışmalarına dönük son dönemde artan saldırılar İstanbul'da HDP Kadıköy İlçe Örgütü'nce protesto edildi. Saldırılara tepkilerini göstermek için Altıyol Meydanı'ndan HDP Kadıköy İlçe Örgütü önüne açtıkları "Urla'dan Marmara'ya faşizmi sıfırla" pankartı arkasında yürüyen HDP'liler, "Hepiniz çaldınız be", "Bize yapılınca destan sana yapılınca komplo mu?" ve "Hasta tutsaklar içeride hırsızlar dışarıda" dövizleri taşıdı. Eyleme, HDP Kadıköy Belediyesi Eşbaşkan adayları Mukaddes Çelik ve İsmet Sadıkoğlu da katıldı.

İlçe Örgütü'nün önünde sonlandırılan yürüyüşün ardından basın açıklamasını HDP adına Jülide Ateş yaptı. HDP'ye yönelik son dönemde gerçekleşen ırkçı saldırılara dikkat çeken Ateş, polisin ve savcıların saldırılar karşısında sorumluları yakalamak ve yargılamak yerine, HDP'lilere "kamera takın" demekle yetindiğini söyledi. Ateş, "Kaset kaset yolsuzluklar, kutu kutu paralar, soygunlar alıp başını yürürken faşizmin de yükselmesi tesadüf değil" dedi. Sistem partilerin var olan düzenin bekasını korumak için kol kola olduklarını dile getiren Ateş, HDP'nin saldırgan, soyguncu düzen karşısında bir seçenek oluşturduğu için hedef haline geldiğini söyledi.

Ateş, Marmara Üniversite'de sosyalist ve yurtsever öğrencilere dönük gerçekleşen saldırıyı hatırlatarak aynı anlayışın sosyalist ve yurtsever öğrencileri yönelik sindirmeye çalıştığını da sözlerine ekledi.

"Seçim barajıyla engelleyemeyeceklerini gördükleri HDP'yi, saldırılarıyla sindirmeye çalışan erkler; demokrasi karşısında suç işlemektedir" diye konuşan Ateş, seçim barajını kaldırmayan, saldırıları, yolsuzluklara engellemeyen ve tüm bunlardan beslenen sistem partilerinin suça ortak olduğunu kaydetti. Tüm bu yaşananların HDP'nin önemini gösterdiğini belirten Ateş, "Bu toprakların yolsuzluğa, hırsızlığa, faşizme mahkûm edilmemesi gerektiğini, demokrasi, özgürlük, eşitlik haklarımızı yedirmeyeceğimizi bir kez daha dile getiriyoruz" dedi. Kadıköy'de 25 Şubat'ta yolsuzluğu protesto etmek isteyen kitleye uygulanan polis şiddetine de tepki gösteren Ateş, "Bugün ise hırsızlığın, soygunculuğun sarrafları serbest bırakıldı. Milyon dolarları çalanların serbest kaldığı, demokrasi isteyenlerin ise saldırıya uğradığı bir düzeni kabul etmiyoruz" diye konuştu.
Eylem açıklamanın ardından sloganlar eşliğinde sona erdi.

28.02.2014