HDP’yi gözaltı ve tutuklamalarla yıldıramayacaksınız!

Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcımız Ümit Dede'nin açıklaması:

Partimize ve demokratik kurumlara yönelik gözaltı-tutuklama furyasına bugün bir yenisi daha eklendi. Onlarca yöneticimiz, üyemiz ve belediye meclis üyemiz gözaltına alındı.

Sadece 2020 yılında en az 1750 üye, yönetici ve parti çalışanımız gözaltına alındı, en az 172’si tutuklandı. 24 Temmuz 2015 tarihinden bu yana partimize, tabanımıza ve bileşenlerimize yönelik gerçekleşen siyasi soykırım operasyonları neticesinde ise en az 17 bin kişi gözaltına alındı, aralarında Eş Genel Başkanlarımız, milletvekillerimiz, il-ilçe eşbaşkanlarımız, yöneticilerimiz ve üyelerimizin de bulunduğu en az 3 bin 695 kişi tutuklandı.

Son günlerde görüldüğü üzere partimize yönelik siyasi soykırım saldırılarını rutin haline getiren İçişleri Bakanlığı ve savcılıklar söz konusu çeteler olunca tüm delillere rağmen bırakın gözaltı işlemini, soruşturma dahi başlatamıyor. Çünkü partimize yönelik bu saldırıların talimatını verenler, ortaya saçılmakta olan suçların parçasıdır. Yönetemeyen, çeteleşen, ekonomik krizle baş edemeyen ve yargıyı araçsallaştıran bir siyaset anlayışı ile ülkeyi uçurumun kenarına sürükleyen AKP-MHP-Mafya ittifakı, otoritesini polis baskınları ve gözaltılarla sağlayabileceğini zannetmektedir. Ancak ülkeyi baskı aygıtları ve mafya yöntemleriyle yönetmeye çalışanların ömrü de tükenmektedir.

Bir kez daha vurguluyoruz; partimize yönelik saldırıların tamamı hukuk dışıdır ve iktidarın yaşadığı tükenmişliğin bir sonucudur. İktidarın kendi ömrünü uzatmak için partimize yönelik süreklileştirdiği bu saldırılar nafiledir. Skandalların merkezinde yer alan İçişleri Bakanı ve iktidar içine düştüğü çürümüşlükle ilgili gündemi değiştirmek, dikkatleri başka yöne çekmek amacıyla yine HDP’ye saldırmaktadır.

HDP ve HDP’nin beslendiği siyasi gelenek ne bugün ne geçmişte gözaltı ve tutuklamalarla sinmedi, bundan sonra da sinmeyecektir. Vicdan sahibi yargıçlar, bu çürümüşlüğün bir parçası olmamalı ve siyasetin emrinden çıkmalıdır. HDP olarak partimize yapılan tüm saldırılara karşı, adalet, eşitlik ve demokrasi mücadelemizi büyüterek sürdüreceğiz.

Ümit Dede
Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı