Hekimlerimizin ve tüm sağlık emekçilerimizin 14 Mart Tıp Haftası’nı kutluyoruz

Sağlık ve Sosyal Politikalar Komisyonu Eş Sözcümüz Samet Mengüç'ün açıklaması:

Tarih boyunca insanları sağlıklı kılmak, sağlıklı ve ekolojik ortamda yaşamın devamı için çalışan ve insanlarımızı yaşatabilmek için gerektiğinde hayatlarını hiç çekinmeden riske eden, fedakarca, cefakarca gece gündüz demeden çalışan tüm hekimlerimizin ve tüm sağlık emekçilerimizin 14 Mart Tıp Haftası’nı kutluyoruz.

Hekimlerimiz ve tüm sağlık emekçilerimiz, 20 yıldır Sağlıkta Dönüşüm Programı adı altında AKP iktidarı tarafından adeta angarya çalışmaya mahkum edildiler. AKP ve Cumhurbaşkanı iflas noktasına gelen sağlık politikalarını hekimlere ve sağlık emekçilerine yükleme telaşı içerisine girmiştir. Yanlış sağlık politikaları yüzünden 20 yıldır her geçen gün iş yükü artan, sosyal, ekonomik, özlük hakları gasp edilen sağlık emekçileri hemen her gün AKP iktidarı tarafından siyasi çıkarlar uğruna değersizleştirilmekte, ötekileştirilmekte, hedef gösterilmekte ve en yetkili ağızlar tarafından hakarete maruz kalmaktadır.

Hekimler ve tüm sağlık emekçileri Pandemide hastalandılar, şiddete uğradılar, öldüler, öldürüldüler ama hiçbir ekonomik karşılıkla ödenemeyecek insan sevgisi ve meslek aşkı ile çalışmalarından ve mücadelelerinden vazgeçmediler. İnsan onurunu her şeyin üzerinde tutarak, kendi mesleki ve insani onurlarını hep korudular, korumaya devam ediyorlar.

Yaşamak ve yaşatmak için, insanları sağlıklı kılmak için, iyi ve güzel bir yaşam için, kendi yaşamlarını insanlığa adamış hekimlerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımız bu muameleleri hak etmemekteler. İktidara karşı verdikleri insanca yaşama ve çalışma mücadelelerinin yanında olacağımızı hekimlerimizin, sağlık çalışanlarımızın ve kamuoyunun bilmesini isteriz.

Sağlık emekçilerinin hak arama mücadelesi çerçevesinde 14-15 Mart 2022 tarihlerinde almış oldukları grev kararını saygıyla karşılıyor ve destekliyoruz. Tüm halkımızı da toplumsal sağlık hakkı için sağlık emekçilerinin bu haklı mücadelesine destek vermeye çağırıyoruz. 

Halkların Demokratik Partisi olarak hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın bu yaşam felsefelerini çalışma ve mücadele azimlerini bir kez daha takdir ediyor ve saygı duyuyoruz.

Hep birlikte bayram tadında 14 Mart Tıp Günlerini yaşama egemen kılma mücadelesiyle…


Samet Mengüç
HDP Sağlık ve Sosyal Politikalar Komisyonu Eş Sözcüsü
13 Mart 2022