Heyetimizin Berlin ziyaretleri

Grup Başkanvekilimiz Saruhan Oluç, Mardin Milletvekilimiz Pero Dündar, Antep Milletvekilimiz Mahmut Toğrul ve Almanya Temsilcimiz Leyla İmret’ten oluşan heyetimiz Almanya’daki temaslarını sürdürüyor:

Grup Başkanvekilimiz Saruhan Oluç, Mardin Milletvekilimiz Pero Dündar, Antep Milletvekilimiz Mahmut Toğrul ve Almanya Temsilcimiz Leyla İmret’ten oluşan heyetimiz Almanya’daki temaslarını sürdürüyor. Heyetimiz Berlin'de çeşitli STK’larla ve siyasi parti temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirdi.

Almanya Yeşiller Partisi Genel Başkanı Ricarda Lang ve Genel Başkan Yardımcısı Pegah Edalatian ile Dış İlişkiler, İnsan Hakları ve Türkiye Almanya Grubu Başkanı Max Lucks ile bir araya gelen heyetimiz, FDP Dış İlişkiler Sözcüsü Ulrich Lechte, CDU Dış İlişkiler ve Güvenlik Komisyonu üyeleriyle, Sol Parti Grup Başkanvekili Dietmar Bartsch ve Dış İlişkiler Sözcüsü Gregor Gysi ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi. Heyetimiz aynı zamanda Konrad Adenauer Vakfı'ndan Christina Baade ve Heinrich Böll Vakfı'ndan Dr.Imme Scholz ve Jan Phlipp  Albrecht  ile görüştü.

Görüşmelerde Türkiye AB ilişkileri, Türkiye ve Orta Doğu’da yaşanan gelişmeler konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Olumlu bir havada gerçekleşen ziyaretlerini tamamladıktan sonra heyetimiz Türkiye’ye dönecek.

2 Haziran 2022