İktidar medyası ahlak eksiklidir

Yeni Akit ve Akşam gazetesi başta olmak üzere, pek çok iktidar medyasında ve sosyal medyada yer alan “HDP: Kimse bizden vatanseverlik beklemesin” başlıklı haber, gerçeğin alenen çarpıtılmasıdır, bir karalama operasyonudur.

Parti Sözcümüz Ayhan Bilgen, 23 Ocak 2018 tarihinde, Genel Merkezimizde gerçekleştirdiği basın açıklamasında şöyle söylemiştir: "Kimse bizden vatanseverlik namına suç ortağı olmamızı beklemesin."

Bu ifadeyi kırpıp çarpıtarak kullanmak basın etik ilkelerinin açıkça yok sayılmasıdır. Ama zaten iktidar medyasından herhangi bir ahlaki davranış beklememiz söz konusu değildir.

Elbette ki, bu haberleri yaparken, gerçeği görmüyor, bilmiyor değiller. Partimizi hedef haline getirebilmek için çabalayan iktidar medyası, bizim barıştan, demokrasiden, adaletten yana olan duruşumuzdaki kararlılığı örtebilmek için yalanlara başvurmaktadır.

Ancak bu çabalar nafiledir. HDP, savaşa karşı olan, kararlı bir barış mücadelesini sürdüren muhalefet gücüdür. HDP, halklarımızın barış sözünü dillendirmeye devam edecek ve bu karalama, hedef gösterme çabalarını boşa düşürecektir.

Söz konusu haber hakkında hukuki işlem başlatacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.

Saruhan Oluç
Halkların Demokratik Partisi
Eş Genel Başkan Yardımcısı
25 Ocak 2018