İslam’da Barış, Emek ve Adalet kampanyamızın ikinci buluşması Diyarbakır’da gerçekleşti

Halklar ve İnançlar Komisyonumuza bağlı İslam Masası tarafından başlatılan İslam’da Emek, Barış ve Adalet kampanyasının ikinci buluşması bugün Diyarbakır’da gerçekleşti. Buluşmaya Komisyon üyelerimiz, parti yöneticilerimiz, çok sayıda din alimi ve kişi katıldı. 

Burada konuşan Amed İl Eşbaşkanımız Zeyat Ceylan, Şeyh Sait ve Seyid Rıza’yı anarak, Seyid Rıza’nın “Ben sizin hilelerinizle baş edemedim bu bana ders olsun, ama sizin önünüzde diz çökmedim bu da size dert olsun” sözlerini hatırlattı. Kürtlerin İslam'a bağlılığı ve hizmetine değinen Ceylan, ancak bölge devletlerinin din üzerinden Kürtlere saldırdığını belirterek, “Çünkü bu devletler dini iktidarlarının aracı haline getirdiler. Kürtler kendi inançlarına sahip çıkacak ama devletlerin oyunlarını da boşa çıkaracak” dedi. 

İslam Masamızın Eş Sözcüsü Diba Keskin de İslam Masasının çalışmaları hakkında bilgi vererek, başlatılan İslam’da Emek, Barış ve Adalet kampanyasının amacından bahsetti. Türkiye’de herkesin Emek, Barış ve Adalet’e ihtiyaç duyduğunu ve bu 3 kavramın ortak bir yaşamın zemini olduğunu söyledi. Emek, Barış ve Adaletin olmadığı yerde huzurun ve insanca yaşamın da mümkün olmadığını belirterek, bu İslam inancında da önemli yeri olduğunu ayetlere dayanarak anlattı. Emek ve Adaletin olmadığı yerde özgürlüğün ve eşitliğin mümkün olmadığını belirterek, “Barışın olmadığı yerde huzursuzluk var, sömürü var, halkın haklarının talanı var. Yüce Allah diyor ki benim bir diğer adım da adalettir ve ben adaleti kendime farz kıldım. Eğer biz yaşamımızda, evimizde, yaşadığımız toplumda adaleti farz kılmazsak demek ki bu inancı, İslam’ı yanlış anlamışız, demek ki ibadetlerimiz eksiktir” dedi. 

Bugün Türkiye’de bu 3 kavrama büyük ihtiyaç olduğunu ve bunun için İslam Masası olarak bu konuda çalışma başlattıklarının altını çizen Keskin, “Bunun için biz alimlerimizden, inananlardan yardım istedik. Gelin dedik ki acaba nerede bu kadar sapma yaşandı ki biz bu kavramlardan uzaklaştık” dedi. 

Komisyon önümüzdeki günlerde Serhat ve sonrasında Türkiye'nin değişik bölgelerinde kampanya buluşmalarını gerçekleştirmeye devam edecek. 

15 Kasım 2022