İsveç heyetinden Kadın Meclisimize dayanışma ziyareti

İsveç Parlamentosu Başkan vekili Lotta Johansson Fornarve, İsveç Sol Parti Dış İlişkiler Sorumlusu Håkan Svenneling ve Uluslararası Sol Forum (VIF) yöneticisi Jonas Kårling, partimize yönelik saldırılara karşı genel merkezimize dayanışma ziyaretinde bulundu.

Heyeti, Dış İlişkiler Komisyonu Eş Sözcümüz Feleknas Uca, Kadın Koordinasyonu üyeleri Rojda Bedia Akkaya ve Latife Demirci Kahya karşıladı. Heyet adına konuşan İsveç Parlamentosu Başkan vekili Lotta Johansson Fornarve, İsveç’teki kadın mücadelesi hakkında bilgiler paylaştı. Kadınların ortak mücadelesine vurgu yapan Fornarve, özellikle HDP’li kadınların Türkiye’de yürüttüğü mücadele hakkında bilgi sahibi olmak istediklerini söyledi.

Kadın Koordinasyonu üyemiz Rojda Bedia Akkaya da, HDP’nin bir kadın partisi olduğunu belirterek, Kadın Meclisi’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Akkaya, HDP’ye yönelik son saldırılarda kadın dayanışmasının önemine vurgu yaparak, HDP’li kadınlar olarak sorumluluklarının arttığını dile getirdi.

7 Ekim 2020