Kadın Diplomasi Komisyonumuz Ricarda Lang ile görüştü

Kadın Meclisi Sözcümüz Ayşe Acar Başaran, Dış İlişkiler Komisyonu Eş Sözcümüz Feleknas Uca, Muş Milletvekilimiz ve Kadın Diplomasi Komisyonu Üyemiz Gülistan Kılıç Koçyiğit, Kadın Koordinasyonu üyelerimiz Feray Mertoğlu, Mediha Yüksel, Semiha Şahin ve Almanya Temsilcimiz Leyla İmret; Almanya Yeşiller Partisi Milletvekili ve Kadın Sözcüsü Ricarda Lang ile online toplantıda bir araya geldi.

Almanya ve Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’ne yaklaşımının ve kadına şiddete yol açan politikaların dünya geneline yayılmasının konuşulduğu toplantıda, Türkiye'deki kadın mücadelesi, nafaka hakkı, tecavüze maruz bırakılan mülteci ve göçmen kadınlar ile çocuk istismarını meşrulaştırmaya yönelik Meclis'e getirilmek istenen yasa tasarıları ele alındı.

Tüm dünyada kadın kazanımlarına çok büyük saldırı olduğunu belirten Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, enternasyonal mücadelenin önemine vurgu yaptı. Almanya Yeşiller Partisi Milletvekili Ricarda Lang da, enternasyonal bir kadın mücadelesi konusunda aynı fikirde olduğunu ve eylem planları konusunda fikir alışverişine hazır olduğunu belirtti.

Avrupa’daki farklı kurumlardan kadınların yer alacağı online toplantılara devam edilecek.

24 Kasım 2020