Kadınlar ve gençler öncülüğünde yükselen örgütlü mücadelemiz engellenemeyecek!

Demokratik Yerel Yönetimler Kurulundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcımız Yunus Parım'ın açıklaması:

Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu Eş Sözcümüz Halide Türkoğlu ve MYK Üyemiz Sevim Akdağ, PM Üyemiz Çekdar Budak ve Gençlik Meclisi Üyelerimiz Zeliha Kocaman, Betül Ünsal, Metin Yılmaz, Beritan Yaşar, Hamza Ağırman, Esengül Kılıç ve Mustafa Kurt; AKP-MHP iktidarının emrinde hareket eden kolluk-yargı işbirliği sonucunda 4 günlük gözaltı süresinin ardından dün çıkarıldıkları mahkeme tarafından rehin alındılar.

İktidar; nerede barış, adalet, özgürlük, eşitlik ve hukuk diye haykıran birini duysa, kendi siyasal erkinin denetimi altında olan kolluk-yargı işbirliğini devreye koyarak sindirmeye veya yok etmeye çalışmaktadır. 2015 sonrası uygulamaya sokulan şiddete dayalı militarist siyaset tarzıyla yaratılmaya çalışılan korku iklimine direnen ve tüm şiddet politikalarını boşa düşüren Kürtler ve örgütlü kadın mücadelesi saldırılarla engellenip zayıflatılmak istenmektedir. Ancak tüm bu baskı ve yıldırma politikaları iktidarın son çırpınışlarının göstergesidir. Çünkü iktidar ortakları için artık bir çıkış yolu kalmamıştır.

Belediyelerimize kayyımlar atayan, milletvekillerimizin dokunulmazlıklarını kaldıran ve tutuklayan, il ve ilçe binalarımıza saldırılar düzenleyen, yöneticilerimizi tutuklayan, partimize kapatma davası açan AKP-MHP faşist ortaklığının, siyasi ömrünü partimize saldırarak uzatmak istediği açıktır. HDP şahsında demokratik siyaset yok edilmek istenmektedir. Dün yaşanan hukuksuz tutuklamalarla bu durum bir kez daha açığa çıkmıştır. Tüm bu saldırılara ve tutuklamalara karşın kadınlar ve gençler öncülüğünde yükselen örgütlü mücadele engellenemeyecek ve tek adam rejiminin sonunu getirecektir. Unutulmamalıdır ki her dönemin faşizan iktidarları, kadınların ve gençlerin öncü mücadelesiyle yenilmeye mahkum olmuştur. Bu nedenle kaybeden tekçi, cinsiyetçi, savaş çığırtkanı AKP-MHP iktidarı; kazanan ise barış, özgürlük, eşitlik ve adalet talebini haykıran halklar olacaktır. 

Yunus Parım
Demokratik Yerel Yönetimler Kurulundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı
21 Mayıs 2022