Kardeş Aile Kampanyamız Halil İbrahim bereketiyle şenlensin

Bu gece Ramazan Orucu için sahura kalkacak olan tüm yurttaşlarımızın, oruçlarını barış ve huzur içinde geçirmelerini, iftar lokmalarının sağlıklı bir yaşama evirilmesini dileriz.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) olarak, Müslüman âleminin, maneviyatı yüksek bu mübarek ayının, iyiliğe ve sağlığa vesile olmasını dilerken, oruç tutan tüm yurttaşlarımızın, oruçlarını sağlık ve sıhhat içinde tamamlamalarını temenni ederiz.

Yıkılan gönülleri yapmak, unutulan değerleri hatırlamak ve kötülüklerden arınıp, iyiliklerde yarışmak için çokça fırsat sunan mübarek Ramazan-ı Şerifin her şeyden önce sağlık, huzur, barış ve adaleti getirmesini dileriz.

Bütün dünyanın Korona Virüs ile sınandığı şu hayat memat günlerinde mü’minler bir yandan oruçlarıyla enfüsi karakterlerini zenginleştirme imkânını elde ederken, diğer yandan da sorumluluklarını zekât ve fitreleriyle ortaklaşacaklardır.

Bir hadis-i şerif der ki ‘‘İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.’’ İnsanlığın pandemiyle mücadele ettiği bu günlerde Müslüman, gayrımüslim demeden halklarımızın ve inançlarımızın kardeşlik köprüsünü oluşturması en kalbi temennimizdir. Hz. Muhammed (s.a.v.) ‘’Komşusu açken tok yatan bizden değildir’’ diye buyurmuştur.

Partimiz de dayanışmanın, paylaşmanın kıymetine binaen ‘‘Kardeş Aile’’ kampanyası başlatmıştır. ‘‘Evde Kal’’ uyarılarını önemseyerek, mecbur kalmadıkça sokağa çıkmayan ve maddi manevi dar zamanlar geçiren halklarımızın, bir nebze de olsa ferahlaması için başlattığımız “Kardeş Aile” kampanyasının, Halil İbrahim bereketiyle şenlenmesi en büyük arzumuzdur. Tüm halklar ve inançlar olarak ekmeğimizi, tuzumuzu, gönüller deryamızı paylaştıkça coğrafyamızın zenginliklerini daha çok keşfederiz.

HDP, bir seferberlik ruhu ve bilinciyle hizmete hazır olduğunu, ihtiyaç duyulan her zaman ve yerde halklarımızın yanında olacağını bu vesileyle bir kez daha ifade ederken, İslam Dünyasının Ramazan ayını tebrik ediyoruz.

Tülay Hatimoğulları
Halklar ve İnançlar Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı