Katırcıoğlu: Öcalan, Mandela gibi barışı getirebilecek olan kişilerden biridir

Milletvekillerimizin İmralı tecridine karşı başlattığı adalet nöbeti 16'ncı gününde devam etti. Nöbete milletvekillerimiz Kemal Peköz, Sıddık Taş, Erol Katırcıoğlu, Remziye Tosun, Nuran İmir, Garo Paylan, Hüseyin Kaçmaz ve Erdal Aydemir katıldı. Burada açıklama yapan Remziye Tosun ve Erol Katırcıoğlu şunları söyledi:

Milletvekilimiz Remziye Tosun, şunları söyledi:

Heya çalakiya me bigihêje armanca xwe dê çalakiya me bidome

Hevalên çapemeniyê, îro 16 roj in li ber Wezareta Dadê em çalakiyekê pêk tînin. Li Îmraliyê tecrîdeke bêhempa heye, nêzikî 2 sal in tu parêzer, malbat û heyetek neçûye Îmraliyê. Çalakiya me li vir didome, heya bigihêje armanca xwe dê ev çalakî bidome. Tecrîd îro ji Rojhilata Navîn heya Tirkiye û Kurdistanê hemû hildaye bin bandora xwe. Tecrîd li ser jinan e li ser zarokan e, li ser ciwanan e. Israra AKP-MHP'ê ew e ku dixwaze bi tecrîdê îktîdara xwe berdewam bike. Dixwaze hemû civakê bixe bin bandora xwe.

Dema Ocalan biaxive dê li Tirkiyeyê pêvajoyeke nû dest pê bike

Dema deriyê Îmraliyê vebe pêvajoyek dest pê bike dê bandoreke erênî dest pê bike. Lazim e rojek pêştir heyet, malbat û parêzer biçin Îmraliyê Û derheqê tenduristiya birêz Ocalan de agahî bistînin. Lazim e birêz Ocalan were guhdarkirin û çareseriyek bê dîtin. Di sala 2013-15’an de pêvajoya çareseriyê hebû tabût dernediketin derve. Em dizanin ku ji Îmraliyê agahî were dê atmosfera siyasî biguhere. Lê îktîdar dixwaze rê li vê yekê bigire. Îktîdar dixwaze ku ji 7 saliyan heya 70 saliyan her kesî di bin bandora tecrîdê de bihêle. Em ji vir cardin dubare dikin. Em 16 roj in li vir çalakiyekê pêk tînin. Heya ev çalakî bigihêje armanca xwe em ê çalakiya xwe berdewam bikin. Çalakiya me çalakiyeke birûmet e, ev çalakî rûmeta hemû gelan e. Çalakiya me daxwaza jinan e ya ciwanan e. Her kes dizane ku parêzer biçin Îmraliyê dê pêvajoyekê erenî dest pê bike. Hikûmet dixwaze li her derê gelan di bin tecrêdê de bihêle. Divê hikûmeta AKP û MHP'ê riya Îmraliyê veke, ger ku ev rê venebe dê kaos li ser her kesî bandor bike. Em dîsa dubare dibêjin ku li her derê dê çalakiyên me berdewam bike. Ji ber ku ev ax ji xwînê re têr bûye. Em qetlîaman têr bûne. Lazim e ku pêvajoyeke aştiyane dest pê bike, lazim e ku rojek pêş de agahiyeke zelal were standin.

Bi komploya navneteweyî re ev tecrîd dest pê kir. Niha hemû hêzen navnateweyî destên wan di nav vê tecrîdê de ye. Rojek ewiltir divê CPT rola xwe bilîze. Deriyê Îmraliyê divê vebe.

Milletvekilimiz Erol Katırcıoğlu şunları söyledi:

Öcalan, Mandela gibi barışı getirebilecek olan kişilerden biridir

Bir toplum demokratik şekilde yaşayamıyorsa, demokratik şekilde yönetilemiyor demektir. Bizler, özellikle tecridin kaldırılması konusundaki talebimizi ısrarla gündeme getirmeye çalışıyoruz. Türkiye halkının bu mesajı almasını istiyoruz. Bunun iki tane sebebi var; biri kişisel, yani Sayın Öcalan’ın 22-23 aydır kimseyle görüştürülmemesi kabul edilebilir bir durum değildir. Bu insan haklarına, evrensel değerlere tümüyle aykırı bir uygulamadır. Buna derhal son verilmesi gerektiğini düşünmekteyiz. İkinci olarak Sayın Öcalan, kabul edin veya etmeyin tıpkı Güney Afrika’nın Mandela’sı gibi Türkiye’de barışı getirebilecek olan kişilerden biridir. Sayın Öcalan bir düşünce adamıdır, dolayısıyla Türkiye halkının sorunlarının konuşulması için onun görüşlerine ihtiyacımız vardır. Tecridin kaldırılması talebimizin en önemli sebebi de Sayın Öcalan’ın sesinin duyulmasını istememizdir. Sadece Türkiye’de yaşayan halkların değil aynı zamanda Ortadoğu’da yaşayan halkların da Sayın Öcalan’ın ne düşündüğünü duyması gerekir. Bizler eylemimize ısrarla devam edeceğiz, bunu uluslararası arenada da konuşulur duruma getireceğiz. Gerçekten de Türkiye’de gerçek demokrasi isteyen herkesin bize destek vermesi lazım.  Bize "siz niye aday çıkardınız" diyorlar, bugün var olan siyasi partiler Türkiye’nin sorunlarını konuşmuyorlar, tamamen devleti nasıl ele geçirecekleri üzerine planlar, kurgular yapıyorlar. Halkın içinden gelen, halkların bütün farklılıklarını içinde taşıyan bir parti olarak Türkiye’nin sorunlarının tartışılması gerektiğini düşünüyoruz ve bunun çabası içerisindeyiz. 

12 Ocak 2022

Etiketler: #tecrit , #adalet nöbeti