Kobanî Kumpas Davası: 5 saat ortalıkta görünmeyen mahkeme heyeti hukuksuzlukta ısrar ediyor

Duruşma periyotları işkenceye dönüştüğü ve adil yargılama ilkesi çiğnendiği için rehin tutulan siyasetçiler ile avukatları tarafından protesto edilen Kobanî Kumpas Davası’nın 7’inci duruşmasının 2’inci oturumu bugün Sincan’da yapıldı. Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen duruşmaya, duruşma periyotlarının değişmesi taleplerinin reddedilmesi üzerine adil yargılanma koşullarının ortadan kaldırıldığını ifade eden dava avukatları ile rehin siyasetçiler katılmadı. Duruşmaya milletvekillerimiz Züleyha Gülüm, Fatma Kurtulan, Murat Çepni, Hüseyin Kaçmaz ve Rıdvan Turan ile Ankara il yöneticilerimiz katıldı. 

5 saatlik rötar: Hangi pazarlıklar yapıldı

Duruşma salonu AKP’li vekiller, çevik kuvvet ve askerlere kaldı. Saat 10:00’da başlaması gereken duruşmaya mahkeme heyeti 5 saat sonra geldi. Bu durum dava avukatları tarafından "heyetin talimat aldığı kesimlerle istişare yürüttüğü ve bir pazarlık yapıldığı” şeklinde yorumlandı. 

Mahkeme heyeti hukuksuzluktaki ısrarını sürdürüyor

5 saat sonra duruşmaya gelen mahkeme heyeti, dosyaya eklenen evraklar ile duruşmaya katılmayan siyasetçiler ve avukatların dilekçelerini okudu. Avukatların ve rehin siyasetçilerin bütün taleplerini reddeden mahkeme heyeti, bir kez daha adil yargılanma ve savunma hakkını çiğnedi. Avukat Cihan Aydın’ın reddi hakim talebinin bir üst mahkemeye taşınması talebini kabul ederek bu itirazın Ankara 23’ncü Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesine karar veren mahkeme heyeti gelecek kararı beklemeden, duruşmayı 2 Aralık Perşembe günü ve daha önce belirlenen periyotlara uygun olarak yapmaya karar verdi.

30 Kasım 2021