Kobanî Kumpas Davası: Boş salonda 5 dakikalık duruşma

Aralarında önceki dönem Eş Genel Başkanlarımız ve MYK üyelerimizin de olduğu 21’i tutuklu 108 kişinin yargılandığı Kobanî Kumpas Davası, boş salonda görülmeye devam ediliyor:

Aralarında önceki dönem Eş Genel Başkanlarımız ve MYK üyelerimizin de olduğu 21’i tutuklu 108 kişinin yargılandığı Kobanî Kumpas Davası, boş salonda görülmeye devam ediliyor. Sincan Cezaevi Kampüsünde Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen duruşmaya, duruşma periyotlarının işkenceye dönüşmesi ve adil yargılama hakkının engellenmesi nedeniyle rehin siyasetçiler ve avukatlar katılmıyor. Boş salona çok sayıda polis ve jandarma dolduruldu.

Reddi hakim talebini bir Ankara 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderen mahkeme heyeti, başvuru sonuçlanmadan bir kez daha duruşmayı sürdürdü. 5 dakika süren duruşmada mahkeme başkanı, rehin siyasetçiler ve avukatların sundukları mazeret dilekçelerini okudu. Mazeretlere dair mütalaa sunan iddia makamı, sağlık yönündeki mazeretlerin kabulüne, siyasetçi ve avukatların diğer mazeretlerinin reddine karar verilmesini talep etti.

Gelen taleplere dair ara karar oluşturan mahkeme başkanı, rehin siyasetçilerin duruşmaya katılmama yönündeki taleplerini reddetti. Avukatların mazeret dilekçelerine dair ise mahkeme, “Mahkememizce yasal ve geçerli kabul edilmediği göz önünde bulundurularak sanıklar müdafilerinin mazeretli sayılma taleplerinin reddine, bir kısım sanıklar ve sanıkların müdafilerinin duruşma periyotlarının değiştirilmesi talebinin önceki celselerde de belirtilen nedenlerle reddine” karar vererek duruşmaya yarına kadar ara verdi.

6 Aralık 2021