Kobanî Kumpas Davasını izleyen Buldan: HDP bu hukuksuz davayı çürütecektir

Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan, Kobanî Kumpas Davasına verilen arada davaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Buldan şunları söyledi: 

Bugün bir kez daha Kobanî Kumpas Davasını yürütmekle mükellef, kesinlikle talimatla çalışan ve yukarıdan emir alan bir mahkeme heyetinin arkadaşlarımızı nasıl yargıladığını gördük. Kobanî Kumpas Davası dediğimiz davada; hukuk ile alakası olmayan ve siyasi saiklerle yazılmış, gerçekle alakalı hiçbir şeyi içermeyen, yalan, iftira ve intikam duygusu ile yazılmış bir iddianamenin uygulatılmaya çalışıldığı ve bununla bir dönemin siyasi aktörlerinin yargılamasının yapıldığı bir döneme tanıklık ediyoruz. Bu dava, hukuki bir dava değil siyasi bir davadır. Bu iddiamızı arkadaşlarımızın yapacakları savunmalarla ortaya koyacaklarına inanıyoruz. Bugün yargılanan her bir arkadaşımız, Kobanî olayları dediğimiz o süreçte olayları durdurmak için büyük bir çaba sarf etmiştir. O günün failleri, gerçek suçluları korunmakta, olayları engellemek isteyen başta HDP’liler olmak üzere diğer siyasi aktörler cezalandırılmaya çalışılmaktadır.

Bu davanın üstesinden geleceğiz

Kimse kuşku duymasın, bu davanın üstesinden geleceğiz. HDP bu hukuksuz davayı da çürütecektir. Delilleri ile gerçekleri ortaya koyarak, elbette bunun üstesinden geleceğiz. HDP’liler olarak bu meselenin ortaya çıkarılması, gerçek faillerin ortaya çıkarılması için TBMM’de onlarca kez araştırma komisyonu kurulması için başvuru yaptık. AKP ve MHP oylarıyla bu talebimiz reddedildi. HDP’yi bu mesele üzerinden mahkum etmeye çalışan bir anlayışın olduğunu biliyoruz. Mahkemenin tutumunu yakından takip etmeye devam edeceğiz. Arkadaşlarımızı her koşulda yalnız bırakmayacağız ve dayanışma içinde olacağız. 

AKP bunun üzerinden kendini aklamaya çalışmasın

Bu meselede HDP yalnız bırakılmamalıdır. Demokrasi güçlerinin, özgürlük ve demokrasiden yana olan herkesin bu duruşmaya sahip çıkmasının önemli olduğunu ifade etmek istiyoruz. AKP bunun üzerinden kendini aklamaya çalışmasın. O dönemin karanlık güçleri bellidir. HDP’nin çabaları ve Sayın Öcalan'ın yaptığı çağrı ortadadır. Bu meseleyi HDP’nin üzerine yıkarak aklanacaklarını zannediyorlarsa çok büyük yanılıyorlar. Bu davanın hukuksuz ve siyasi olduğunu bir kez daha ifade ediyorum. Arkadaşlarımızı yalnız bırakmayacağımızın sözünü bir kez daha veriyorum.

20 Eylül 2021