Kürt kadın siyasetçiler derhal serbest bırakılsın

Kadın Meclisimiz, HDK, DTK Kadın Meclisleri ve bileşen kadın yapılarının ortak açıklaması:

AKP’nin pandemi döneminde halklara, kadınlara yönelik saldırganlığının yeni bir düzeyini yaşadık bugün. AKP-MHP faşist bloku, tam da çocuklara yönelik tecavüz yasasını çıkarmaya hazırlandığı bugünlerde, bir kez daha kadınlara saldırdı. Bugün sabaha karşı Amed merkezli bir saldırıyla çok sayıda kadın arkadaşımız gözaltına alındı.

Amed’de bulunan Rosa Kadın Derneği, polis tarafından basıldı. Rosa Kadın Derneği Başkanı Adalet Kaya, derneğin kurucularından Ayla Akat Ata, HDP Kadın Koordinasyonu üyesi ve HDP Merkezi Örgütlenme Komisyonu Eş Sözcüsü Özlem Gündüz, TJA aktivisti kadınların yanı sıra, belediye meclis üyesi kadın arkadaşlarımız ve Barış Annesi Rabia Kıran’ın da aralarında bulunduğu onlarca kadın gözaltına alındı.

Kadın düşmanı yüzünü bir kez daha gösteren AKP-MHP erkek egemen faşist bloku, sokağa çıkan, kadın kazanımlarına yönelik saldırılara sessiz kalmayan kadınları susturmayı amaçlıyor. Kürt kadın siyasetçilere yönelen bu saldırı, kayyım darbesinde olduğu gibi, Kürt halkının, kadınlarının iradesine yönelen saldırıdan bağımsız değildir. Bu saldırı, kadın özgürlük mücadelesi yürüten, tecavüz yasasına karşı direnen, erkek şiddetine, kadın katliamlarına karşı sessiz kalmayan tüm kadınlara yapılmıştır.

İşte AKP-MHP erkek egemen faşist blokunun, ‘normalleşme’den anladığı, faşizmin ta kendisidir. Kürt halkının, kadınlarının mücadelesini gözaltı saldırıları ile sönümlendirebileceğini sananlar yanılıyor.

Biz Kadınlar; iktidarın mesajını aldık. Erkek egemen sistemin, kazanılmış haklarımıza yönelen saldırılarına karşı daha fazla mücadele edeceğiz, daha fazla direneceğiz, sokakları terk etmeyeceğiz.

Gözaltına alınan, HDP Kadın Meclisi, TJA, Barış Anneleri ve Rosa Kadın Derneği üye ve yöneticisi kadın arkadaşlarımızın yanındayız. Gözaltına alınan arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın!

HDP Kadın Meclisi
HDK Kadın Meclisleri
DBP Kadın Komisyonu
Demokratik Toplum Kongresi Kadın Meclisi
Kadınların Kurtuluşu
SODAP’lı Kadınlar
Sosyalist Kadın Meclisleri
SYKP Kadın Meclisi
Yeşil Sol Kadınlar