Kurtulan: İbrahim Layık’ın kullandığı cep telefonunun sıfırlandığı iddiaları doğru mudur?

Grup Başkanvekilimiz Fatma Kurtulan'ın İstanbul Havalimanı’nda güvenlik görevlisi olarak çalışan İbrahim Layık'ın yaşamına son vermesine ilişkin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi:

İstanbul Havalimanı’nda yüklenici firma olan İGA’da güvenlik görevlisi olarak çalışan İbrahim Layık 18.06.2019 tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın ardından yaşamına son vermiştir. Layık’ın ölümünün kamuoyunda “Sevdiği kadının kendisini Kürt olduğu için reddetmesi üzerine intihar ettiği” şeklinde gerçekleştiği iddiaları Layık’ın ailesi tarafından kabul edilmemektedir. Layık’ın ailesi, İbrahim Layık’ın çalıştığı şirket tarafından işten çıkarıldığını, Layık’ın kullandığı cep telefonunun sıfırlandığını bu nedenlerle ölümünün şüpheli olduğunu öne sürmüştür.

Bu bağlamda;

1- İbrahim Layık’ın ölmeden önce İstanbul Havalimanı’nda yüklenici firma olan İGA’da güvenlik görevlisi olarak çalıştığı işten çıkarıldığı iddiaları doğru mudur?

2- İbrahim Layık’ın kullandığı cep telefonunun sıfırlandığı iddiaları doğru mudur?

3- İbrahim Layık’ın ölümü intihar kaynaklı mıdır? Değilse ölüm sebebi nedir?

20 Haziran 2019