Necmeddin Kerim’in idealleri ve vasiyeti halkına miras olacaktır

Eş Genel Başkanlarımız Pervin Buldan ve Mithat Sancar'ın hayatını kaybeden Kerkük eski Valisi Necmeddin Kerim için yayınladığı başsağlığı mesajı:

Ömrünü halkının mücadelesine adayan Kürt siyasetçi ve Kerkük eski Valisi Dr. Necmeddin Kerim'in vefatını büyük bir üzüntü ile öğrendik. Necmeddin Kerim’in vefatı Kürt siyaseti başta olmak üzere eşit koşullarda, barış ve birlikte yaşama arzusu içinde olan herkes için büyük bir kayıptır. Kerim’e rahmet, sevenlerine ve Kürt halkına başsağlığı diliyoruz.

Necmeddin Kerim sadece Kerkük eski Valisi olarak değil aynı zamanda hayatı boyunca halkının özgürlük ve eşitlik mücadelesine yaptığı katkılarla da hatırlanacaktır. Bir düşünür ve aydın olan Necmeddin Kerim, hem tıp alanındaki çalışmalarıyla hem de toplumsal mücadeledeki katkılarıyla, mücadelenin unutulmaz isimleri arasında yer almıştır.

Kerim, 1988’de ABD’deki Kürt Ulusal Kongresi’nin inşa edilmesi, sonrasında Amerika’nın Sesi Radyosu Kürtçe servisinin kurulması gibi çalışmalarla da hem içeride hem de dışarıda halkının mücadelesine önemli katkılar sunmuştur. Kürdistan Bağımsızlık Referandumunda oynadığı rol ile de hafızalarımızda yer alan Kerim, Kürt Halkının siyasal birliğini savunmaktan ve her parçada Kürtlerin hak ve özgürlüklerini gözetmekten de geri durmamıştır.

Ayrıca Kerkük gibi çok kimlikli ve çok kültürlü bir bölgedeki yönetim tarzıyla Kerim, Ortadoğu’daki toplumsal barış fikrine ve bir arada yaşama kültürüne önemli katkılar sunmuştur. Kürt halkı ve dostları Necmeddin Kerim’in bu çalışmalarını, ideallerini ve vasiyetini bir miras olarak devralacaktır. Bir kez daha Kerim’in vefatından duyduğumuz derin üzüntüyü paylaşıyor, kendisine rahmet Kürt halkına başsağlığına diliyoruz.

Pervin Buldan-Mithat Sancar
HDP Eş Genel Başkanları
31 Ekim 2020

 

Başsağlığı mesajının Kürtçesi