Ozan Yıldız arkadaşımızın anısı mücadele gerekçemiz olacaktır!

Gençlik Meclisimizin açıklaması:

HDP Gençlik Yürütme Kurulu ve Gençlik Eğitim Komisyonu üyemiz Ozan Yıldız hastanede bir süredir tedavi görmesinin ardından geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirmiştir.

Çalıştığı üniversite alanı ve sonrasında eğitim komisyonu çalışmalarına dahiliyetinde hastalıklarına rağmen bir gün bile “aman” dememiş, çalışmaktan geri durmamıştır. Geçirdiği ameliyatların olumsuzluklarına rağmen her adımda sergilediği paylaşımcı ruhuyla yoldaşına en doğru şekilde yaklaşma biçimini düşünen, mütevaziliği ve mücadeleye dair inancıyla moral veren ve her anın mücadele ruhuyla dolması gerektiğini söyleyen yoldaşlarımızdan biriydi.

Eğitim Komisyonuna dahiliyetiyle birlikte yoldaşımız, mevcut eğitim politikasının biat eden, itaatkar, düşünemeyen, sorgulamayan insanlar yaratma amacında olduğu ve dinamik ve bilinçli bir toplumun oluşumunun engellenmesi üzerine kurulu olduğu çözümlemesini yapmıştır. İktidarcı sistemin bu politikalarının farkında olan Ozan yoldaş; toplumu ve doğayı seven, köleci dayatmalara isyan eden, özgürlüğünden asla taviz vermeyen, kendi hakikati ile yaşamakta ısrar eden insanı ve toplumu yaratmayı kendisine hedef olarak belirlemişti. Yoldaşımız için eğitim, kapitalist sistemin içimize işlediği tüm kirliliklerinden arınmayla birlikte kendimizi anlamak ve bulmak demekti.

Özel savaş politikalarıyla gençliği kendi özüne, dinamizmine, ütopyasına yabancılaştıran bu sisteme karşı gençliğin eğitim çalışmalarında kendini birebir sorumlu görmüş, eğitimin gençlik için en temel öz savunma olduğunu bilerek her anını gençlikte bilinç, her düşüncesini ise özgür bir toplum yaratmaya vermişti.

Bizler de mücadele arkadaşımıza ve onun mücadelesine olan inancımızla çalışmalarımızı sürdürecek; her anımızı gençlikte bilinç her düşüncemizi de özgür bir toplum yaratmaya vereceğiz. Mücadeleye bağlılığı önünde saygıyla eğiliyor, anılarının bizler için mücadele gerekçesi olacağını ifade ediyoruz.

Halkların Demokratik Partisi
Gençlik Meclisi
9 Ocak 2021