Partimiz 21 Şubat Dünya Anadili Günü’nde parti içi Kürtçe (Zazakî-Kurmancî) eğitim çalışması başlattı:

Partimiz 21 Şubat Dünya Anadili Günü’nde parti içi Kürtçe (Zazakî-Kurmancî) eğitim çalışması başlattı. Merkez Yürütme Kurulu üyelerimiz, Parti Meclisi ve Kadın Meclisi üyelerimiz, milletvekillerimiz, il ve ilçe yöneticilerimiz ile danışmanlarının bulunduğu 400’ü aşkın kişi, eğitime bir yıl boyunca devam edecek. 

Başlangıç düzeyinden ileri düzeye kadar çok sayıda sınıfın açıldığı kurslara anadili Kürtçe olmayan partililerin ilgisi de yoğun oldu. Aralarında parti yöneticilerinin de olduğu eğitmenlerin bulunduğu kursun ilk gününe Eş Genel Başkanlarımız Pervin Buldan ve Mithat Sancar da katıldı. 

Başlatılan çalışmanın önemine işaret edilen ilk derslerde, asimilasyona karşı mücadele çağrısında bulunuldu. Partimizin bu çalışmayı süreklileştirmeyi amaçladığı belirtilirken, Kürtçe eğitimlerin partinin çok dillilik politikasının pratikleştirilmesi için zorunlu olduğu ifade edildi. 

Bir süredir dil çalışmalarına ağırlık veren partimiz, geçtiğimiz yıl, Strateji Birimi tarafından hazırlanan ve Merkez Yürütme Kurulumuz kararıyla uygulamaya geçirilen planlama doğrultusunda Kürtçe Yol Haritası İzleme Komisyonu kurmuş ve eğitim çalışmalarının startını vermişti.  

21 Şubat 2021