Pervari’deki göçmen katliamının takipçisi olacağız

Göçmen ve Mülteciler Komisyonu Eş Sözcülerimiz Gülsüm Ağaoğlu ve Veli Saçılık'ın açıklaması:

Siirt Pervari'de, Pakistan ve Afganistan uyruklu 84 göçmeni taşıyan bir kamyona ateş edilmesi sonucu 2 göçmenin hayatını kaybettiği, 2’si ağır 12 göçmenin de yaralandığını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. 

Resmi makamların “dur ihtarına uyulmaması ve karşı ateş açılması üzerine jandarmanın silahla yanıt verdiği” yönündeki iddialarının aksine olayda güçlü infaz şüpheleri bulunmaktadır. Görgü tanıklarının ifadesine göre; kontrol noktasında durmayan kamyon rastgele ateş açılarak durdurulmak istenmiş ve bu ateş sonucu 2 göçmen hayatını kaybetmiş, 12’si de yaralanmıştır. Yaralı göçmenlerden ikisinin durumunun ağır olduğu ve geri kalan göçmenlerin kayıp olduğu belirtilmektedir. Göçmen katliamı olduğu açık olan bu olayın aydınlığa kavuşturulması ve faillerinin yakalanması için olayın takipçisi olacağız. 

Olup bitenleri bir dram olarak tanımlamak yerine, yaratılan nefret ortamında tarafsız, kayıtsız duran toplumsal kesimlere, mülteci haklarının en temel insan hakkı mücadelesi olduğunu ve mücadelenin genişletilmesi gerektiği çağrısında bulunuyoruz.

Gülsüm Ağaoğlu - Veli Saçılık
HDP Göçmen ve Mülteciler Komisyonu Eş Sözcüleri
27 Haziran 2021