Tarihin gidişatını değiştirecek olan en yegane güç mücadelesini zirveye ulaştırmış gençlik olacaktır

Türk ve Kürt halkları başta olmak üzere tüm emekçi halkların, inanç özgürlüğünü savunanların, yaşamın her alanında sömürüye tabii tutulan kadınların ve gençlerin, 1 Mayıs’ı demokratik bir anayasa, Kürt sorununun demokratik çözümü ve emeğin özgürleşmesi temelinde karşıladığı bir süreci yaşıyoruz.

Emekçilerin birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs, bugün tüm insanlığın mücadele ve bayram günü haline gelerek gerçek karakterine kavuşmuştur. Bu açıdan 1 Mayıslar kapitalizmden ve devletçi sistemden zarar gören tüm toplumsal kesimlerin ve halkların mücadelesi haline geldikçe, 1 Mayıs değerlerinin mücadelesi daha fazla gelişecek ve sonuç alıcı olacaktır.

Kapitalist modernitenin ve onun ülkemizdeki temsilcileri olan AKP-MHP faşist bloğunun demokratik kazanımlarımızı boğma amaçlı geliştirdiği tasfiye konseptine karşı direniş, ancak birlik ve örgütlü mücadeleden geçmektedir.

Sistem ve yaratımı olan iktidar, gençliği ucuz iş gücü olarak görmüş, işsizliğe mahkum etmiş ve geleceksiz bırakmak isteyerek gençliği köleleştirmeye çalışmıştır. İktidarın 20 yaş altı gençler için uyguladığı sokağa çıkma yasağı 'genç işçiler' için geçerli olmamış, özel izinli gösterilerek çalıştırılmaya devam edilmişlerdir. Bununla birlikte yakın zamanda Adana'da polisin dur ihtarına uymadığı gerekçesiyle kalbinden vurularak öldürülen Ali El Hamdani adlı genç arkadaşımız, sokağa çıkma yasağı sürecinde çalışmak zorunda kalan arkadaşlarımızdan biriydi.

Yüz yılı aşkın bir süredir dünyada emekçilerin direniş bayramı olarak kutlanan 1 Mayıs, Türkiye ve Kürdistan devrimlerinin ortak dayanışma günü olarak ayrı bir anlam da ifade etmektedir. Mustafa Suphilerin, Mahirlerin, Denizlerin, İboların, Hakilerin, Kemallerin, Mazlumların, öncülüğünde yakalanan devrimci birlik ruhu ve mücadele mirası bugün demokratik özgürlükçü zihniyete sahip olan her genç kuşağın somutunda, AKP-MHP faşizmine karşı direnerek, halkların özgürlüğünü yaratmaya her zamankinden daha yakındır

Halkların, küresel hegemonyacılığa karşı ortak direnişin öncülüğünü yapacak ve tarihin, egemenlerin çıkarına olan gidişatını değiştirecek olan en yegane güç, örgütlenmiş, yeni bir yaşam için mücadelesini zirveye ulaştırmış gençlik olacaktır.

Bu vesileyle, tüm emekçilerin, gençlerin, kadınların, halkların, birlik, dayanışma, özgürlük ve mücadele gününü kutluyor, başta 1 Mayıs şehitleri olmak üzere tüm özgürlük, demokrasi ve devrim şehitlerini saygıyla anıyor ve emeğin sömürge memurluğunu yapan iktidara karşı mücadeleyi başarıya ulaştıracağımızın sözünü yineleyerek,"sosyalizmde ısrar" edeceğimizi belirtiyoruz.

Yaşasın 1 Mayıs - Bijî 1 Gulan
HDP Gençlik Meclisi
1 Mayıs 2020