Yeşiller Eş Genel Başkanları: Gözaltılar rejimin yine acizlik içinde olduğunu ve eleştirel sesinizi kısmaya çalıştığını gösteriyor

Partimize yönelik gözaltı operasyonuna daha önce yaptığı açıklama ile tepki gösteren Alman Yeşiller Partisi, bir dayanışma mektubu yayımladı. Eş Genel Başkanlar Annalena Baerbock ve Robert Habeck, Genel Sekreter Michael Kellner, Eş Genel Başkan Yardımcısı Jamila Schäfer, Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Sözcüsü Ricarda Lang ve Parlamento Grubu Başkanı Marc Urbatsch imzalı dayanışma mektubunda şu ifadelere yer verildi: 

HDP’li muhalif politikacıların Türkiye’de gözaltına alındığını büyük bir endişe ve kaygıyla öğrenmiş olduk. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine muhalif olanlara karşı adalet ve hukukun üstünlüğü prensibini değil, tam aksine baskıyı ve susturmayı esas almaktadır. Bu gözaltılar gösteriyor ki rejim yine acizlik içinde ve nafile çabalarla eleştirel sesinizi kısmaya çalışmaktadır.  

Muhaliflere ve HDP’ye karşı yürütülen bu otokratik siyaseti ve gerçekleştirilen bu baskıları en şiddetli şekilde kınıyoruz. Ayhan Bilgen, Ali Ürküt, Nazmi Gür, Can Memiş, Sırrı Süreyya Önder, Alp Altınörs, Ayla Akat Ata, Altan Tan, Emine Ayna ve demokrasi-adalet bayrağını yükseklerde tutan diğer HDP’li tüm arkadaşlarla dayanışma içinde olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Türkiye’de mücadele eden bütün demokratik güçlerin yanındayız!

30 Eylül 2020