15 Şubat Komplosu bütün engellemelere rağmen birçok yerde protesto edildi

15 Şubat 1999 yılında Sayın Abdullah Öcalan şahsında Türkiye halklarına yönelik geliştirilen uluslararası komplonun 23’üncü yıl dönümü çeşitli eylemlerle protesto edildi:

15 Şubat 1999 yılında Sayın Abdullah Öcalan şahsında Türkiye halklarına yönelik geliştirilen uluslararası komplonun 23’üncü yıl dönümü çeşitli eylemlerle protesto edildi. Dün ve önceki gün 15 Şubat gerekçesiyle çok sayıda ilde yapılan gözaltılara rağmen Amed, Van, Batman, Siirt, Şırnak, İzmir ve pek çok kentte alanlara çıkan yüzlerce kişi tecridi ve komployu protesto etti. İstanbul’da da akşam saatlerinde tecrit ve komplo protesto edilecek.

Amed’de eylemin yapılmak istendiği Dağkapı Meydanı ve çevresi gün boyunca abluka altına alındı. Alana çıkmak isteyen yurttaşlar engellendi. Duruma tepki gösteren Parti Sözcümüz Ebru Günay özetle şunları söyledi:

Bugün Dağkapı Meydanı'nda karşılaştığımız tablo 23 yıllık tecrit ve savaş politikanın özetidir. Yüzlerce arkadaşımız bugün Diyarbakır Emniyeti tarafından ablukaya alındı, tecride uğradı. AKP ve MHP iktidarı savaş ve tecrit politikalarına karar kılmış durumda. Kürt sorununda savaş ve tecritten yana tavrını koydu. 23 yıldır Sayın Öcalan üzerinde devam eden tecrit ve yapılan komplo aslında Kürt sorununda çözümsüzlük, barışta tecrit, savaşta ısrar politikalarıdır. Dağkapı Meydanı Diyarbakır Emniyeti tarafından işgal altında. Diyarbakır Emniyeti, Diyarbakır halkının tecride karşı tepkisini ortaya koymasına, savaşa karşı barıştan yana olduğunu söylemesinden korkuyor. Çünkü savaştan yana tavır aldılar. Barıştan korkan bir iktidar gerçeği var. Saatlerdir arkamızdaki ablukayı gizlemek için bizimle pazarlık yapıyorlar. Çünkü barıştan korkuyorlar. Çünkü ölümden, katliamdan ve savaştan besleniyorlar. Her koşullarda tecrit politikalarınıza asla müsaade etmeyeceğiz. Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması demek, bu ülkede barışın, huzurun, demokrasinin gelmesi demektir. Bu iktidar bunu hazmedemiyor. Buradan Dağkapı Meydanı'ndan bir kez daha söylüyoruz: İmralı kapıları açılsın, Sayın Öcalan ile görüşmeler başlatılsın, Sayın Öcalan’ın görüşlerinin kamuoyuna yansımasının önü açılsın, ki barış konuşulabilsin. 

15 Şubat 2022