Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Meclis Toplantı Salonu'nda 2015 yılı bütçesine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, DİSK Genel Başkanı Kani Beko ile KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen'in yanı sıra sendika sekreterleri katıldı. Toplantıda konuşan Kaplan, sendika başkanlarının bütçe ile ilgili görüşlerini paylaşacaklarını belirterek, sözü Kani Beko'ya bıraktı. Beko, bugüne dek tasarının antidemokratik hazırlanış biçiminden, içeriğine kadar itirazlarına, taleplerine hükümetin kulaklarını tamamen tıkadığını belirterek, diğer bütçelerde olduğu gibi 2015 yılı bütçesiyle de kaynakların nasıl toplanacağına, nasıl bölüştürüleceğine ve kimin payına ne kadar düştüğüne tek başına karar verildiğini söyledi.

Bu nedenle emekçiler olarak 13 Aralık'ta Ankara'da bütçe mitingi yapacaklarını vurgulayan Beko, tüm kesimlere mitinge katılma çağrısında bulundu.

Daha sonra söz alan Özgen ise, ülkenin işçileri ve emekçileri olarak, 2014 yılındaki hak kayıplarını gidermeden 2015 yılına yine hak kayıpları yaşayarak girmek istemediklerini söyledi. Söz konusu bütçede emekçilerin olmadığına dikkat çeken Özgen, "Kısaca halk bu bütçede yok. Bu nedenle 13 Aralık'ta miting yapacağız" diye belirtti.

09.12.2014