7 merkezde daha Newrozu kutladık

Bugün Newroz kutlamaları, milletvekillerimiz ve parti yöneticilerimiz, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Tevgera Jinên Azad (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi ve Yeşil Sol Parti yöneticilerinin katılımıyla Hakkari, Ağrı, Ardahan, Kars, Karakoçan, Malazgirt ve Karayazı'da gerçekleştirildi.

Hakkari Otogar alanında yapılan kutlamalarda Grup Başkanvekilimiz Meral Danış Beştaş konuştu. Beştaş şunları söyledi: Bugün alanlardan ‘Tecridi kaldırın, İmralı kapılarını açın’ deme günüdür. Onlara hesap soracağız ve onları göndereceğiz. Biz Türkiye’de geleceği inşa edecek partiyiz. Halkımıza güveniyoruz, bizi yalnız bırakmadınız. Her türlü zulme ve faşizme karşı diz çökmediniz. Bundan sonra da diz çökecek, başını eğecek tek bir Kürt bulamayacaklar.  

Ağrı Newroz Parkı'nda düzenlenen kutlamalara Milletvekillerimiz Sezai Temelli, Dilan Dirayet Taşdemir ve Abdullah Koç katıldı. Milletvekilimiz Sezai Temelli şunları söyledi: Deprem paraları tank, top mermiye harcandı. Kürtlere yönelik 5 Milyon dolarlık top mermisi kullanıyorlar. Çünkü bunlar Kürt düşmanı ve kendi iktidarlarını Kürt’ü öldürerek sürdürmeye çalışıyorlar. Kürt’ü savaşta öldüren Türk'ü de depremde öldürüyor. İktidar, insanlara sağlıklı barınma hakkı sunmak yerine Başûr ve Rojava’ya saldırmaya devam ediyor. Şiddeti bütün Kürt illerinde var ettiler ve Kürtlere şiddeti dayattılar. Bizler ölmek değil yaşamak istiyoruz. Bu alanları dolduranlar yaşamı sürdürmek için toplananlardır. Ölüme karşı hep birlikte yaşamı savunma zamanıdır. AKP’nin bu ülkeye verecek hiçbir şeyi kalmadı. Ülkenin bütün kaynaklarını tükettiler. Madem masayı devirdiniz o masanın altında kalmayı da hak ettiniz.

Erzurum Karayazı, ilçe binası önünde düzenlenen Newroz kutlamalarına milletvekilimiz Ömer Öcalan katıldı. 

Muş Malazgirt'te düzenlenen Newroz kutlamalarına Muş Milletvekilimiz Şevin Coşkun ve Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer katıldı. 

Karaçoban Eski Otogarında yapılan kutlamalara parti yöneticimiz katıldı. 

Kars'ta düzenlenen Newroz kutlamalarına Muş Milletvekilimiz Gülistan Kılıç Koçyiğit katıldı. 

Ardahan Newroz alanında düzenlenen Newroz kutlamalarına ise milletvekilimiz Murat Sarısaç katıldı. 

20 Mart 2023