ABD: Vekillik düşürülmesi rahatsız edici, HDPyi kapatma çabalarının başlatılması Türkiye demokrasisini daha da baltalayacaktır

ABD Dışişleri Bakanlığının Kocaeli Milletvekilimiz Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesi ve partimiz hakkında açılan kapatma davasıyla ilgili bir açıklama yaptı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price adına yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

ABD, aralarında 17 Mart’ta milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesine yönelik rahatsız edici adımların da yer aldığı Türkiye’deki olayları yakından takip ediyor.

Halkların Demokratik Partisini kapatma çabalarının başlatılmasını da izliyoruz ki bu karar, Türk seçmenlerin iradesini haksız yere ihlal edecek, Türkiye’deki demokrasiyi daha da baltalayacak ve milyonlarca Türk vatandaşını temsil hakkından yoksun bırakacaktır.

Türkiye hükümetini, Anayasanın koruması kapsamındaki ve Türkiye’nin uluslararası yükümlülükleri çerçevesindeki ifade özgürlüğüne saygı duymaya çağırıyoruz.