HDP Adana Belediyesi eş başkan adayları, "Şehir senin "sloganı ile yerel seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Merkez Ceyhan ilçesi Esentepe mahallesinde bulunan seçim irtibat bürosu açılışı, 7'den 70'e yüzlerce yurttaş tarafından gerçekleşti. Açılış öncesi düzenlenen şölene de HDP Ceyhan Belediyesi eş başkan adayları Mehmet Yardımcı ve Songül Alver, HDP MYK üyesi Şeyma Kantarcı ve HDP yöneticileri de katıldı.

'Biz kadınlar geçmişten bu yana ezildik'

Saygı duruşu sonrası HDP Ceyhan Belediyesi Eş Başkan Adayı Songül Alver kısa bir konuşma yaptı. HDP'nin bir barış partisi olduğunu ve kadınların özgürlüğü olduğunu dile getiren Alver, "Biz kadınlar geçmişten bu yana ezildik, cinsel ve sınıfsal olarak ezildik, bu coğrafyada kadın olduğumuz için ezildik, tarlada emekçi kadın olduğu için ezildik. Bunlar ile yetinmeyip erkek kadını malı gibi kulandı. Biz kadınların söz sahibi olmak içinde HDP'ye sahip çıkması gerekiyor" dedi. Konuşmalar ardında seçim irtibat bürosu açılışı yapıldı.

Eş başkan adayları, Barbaros mahallesinde de halk toplantısına katıldı. Düzenlenen toplantıya HDP Seyhan Belediyesi Eş Başkan Adayı Ayhan Bilgen ve HDP yöneticileri katıldı. Toplantıda daha önce AKP'yi destekleyen Şimşek Ailesi, HDP'ye geçti. Burada kısa bir konuşma yapan Seyhan Belediyesi Eş Başkan Adayı Ayhan Bilgen, "Bizim yeniden bir sayfa açmamız gerek, bundan sonra çalınmayacak tek bir kapı kalmayacak. Bizim çalmadığımız unuttuğumuz kapıları da halkımız çalacak" dedi

AYDIN

Aydın'ın Germencik ilçesine bağlı Ortaklar beldesinde de HDP'nin 2. seçim irtibat bürosunun açılışı, çok sayıda partilinin katılımıyla gerçekleşti. Beldede bulunan Yeşiltepe mahallesindeki seçim irtibat bürosu açılışına, HDP MYK üyesi Sezai Temelli, PM üyesi Mustafa Can, HDP Germencik Belediyesi eş başkan adayları Kasım Çalışkan ve Azize Yakoğlu, HDP il ve ilçe yöneticileri katıldı. Açılışı yapılan büronun etrafındaki alana, üzerinde Paris'te katledilen 3 Kürt kadın siyasetçinin fotoğraflarının yer aldığı "Onlar barış elçileriydi. Hak, adalet özgürlük için şehit oldular", "Geçmişimiz geleceğimizin temelidir", "Kendimizi de kentimizi de biz yöneteceğiz", "Yandaşa, talana, hırsızlığı, yolsuzluğa son" yazılı pankart ve dövizler asıldı. Açılışta sık sık "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganları atıldı. Kadınların yöresel kıyafetleriyle katıldığı açılış, miting havasında geçti.

HDP Germencik Belediyesi Eş Başkan Adayı Azize Yakoğlu, tüm dünya kadınlarının kadınlar gününü kutladı. Paris'te katledilen 3 Kürt kadın siyasetçiye de değinen Yakoğlu, Sakine'lerin, Fidan'ların, Leyla'ların yolunda yürüdüklerini vurguladı. Konuşmasını Kürtçe yapan diğer Eş Başkan Adayı Kasım Çalışkan da seçim irtibat bürosunun kadınların bürosu olduğunu ifade ederek, kadın özgürlük mücadelesinde yaşamını yitiren bütün kadınlar önünde saygıyla andığını söyledi. Çalışkan, "Fransa'da 3 kadın yoldaşımızın şahadetine sebep olan Ortadoğu ve Türkiye üzerindeki oyunlarını boşa çıkaracak olan siz kadınları saygıyla selamlıyorum" diyerek konuşmasını bitirdi.

HDP MYK üyesi Sezai Temelli ise, kadınlar gününü kutlayarak, "Sakine'lere selamımız var, her sene yıkıp giden kadınlara sözümüz var. Bizimle kadın özgürlüğü gelecek hepinizi saygıyla selamlıyorum" dedi. Ardından barış anneleri seçim irtibat bürosunun kurdelesini alkış ve zılgıtlar eşliğinde kesti. Açılış etkinliği Kürtçe müzikler eşliğinde çekilen halaylarla son buldu.

İZMİR

HDP İzmir İl Örgütü ise seçim çalışmaları kapsamında Buca Göksu mahallesinde bulunan Tatvanlılar Derneği'ni ziyaret ederek Tatvanlılarla bir araya geldi. Ziyarete HDP İzmir Büyükşehir Eş Başkan Adayı Osman Özçelik, HDP Buca Belediyesi Eş Başkan Adayı Adnan Kaya, HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur katıldı. Ziyarette dernek üyelerine seslenen Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Özçelik, Kürt halkının, devletin politikaları yüzünden dünyanın en zengin topraklarından göç ettirildikleri belirterek, bütün zorluklara rağmen Kürt halkının kendi kültürlerini koruduğunu dile getirdi.

Kentleri daha iyi yönetebilmek için aday olduklarını belirten Özçelik, partilerin çılgın projelerini eleştirerek bunların halkla dalga geçmek olduğunu dile getirdi. Tek projelerinin barış ve kentlerin kendi kendini yönetebilmesi olduğunu ifade eden Özçelik "Çalmayacağız, çırpmayacağız, kentleri kimseye peşkeş çekmeyeceğiz, işte bu paraları da halka harcayacağız. Kent yönetimlerini halk meclislerinin aldığı kararlarla yönetilecek. Biz betona dağa taşa değil, insana yatırım yapacağız. 1414 projenin içinde halk yok. Biz halkı iktidar yapacağız. Halkının kendin yöneteceği bir sistemi hayata geçirme ihtimalimiz var" dedi.

Yerel seçimlerde alacakları oy oranının fazla olmasının kent yönetimlerinin daha iyi yönetebilmesi için bir adım olarak değerlendiren Özçelik şunları söyledi: "Yerel seçimlerde alacağımız yüksek oyda bizim diğer seçimlere daha güçlü hazırlanmamız ve barajları aşabilmemiz anlamına geliyor. Sistem partilerine oy vermememiz gerekiyor. Halkın tek partisi HDP'dir."

8.3.2014