Adana'da HDP emek ve meslek örgütleri ile bir araya geldi, yerel yönetimlerde rollerini tartıştı.

Adana Seyhan Kültür Merkezi'ndeki toplantıda konuşan TTB Merkez Konsey Üyesi İsmail Bulca "Bu tartışmalarla yerel yönetimlerde sorunların tespiti ve çözümlerinde meslek örgütlerinin de olması, kent yönetimini başarıya ulaştıracaktır" dedi.

Daha önce belediye yönetimlerinin emek ve meslek örgütleri ile ortak iş yapmadığını ifade eden Bulca, ortak çalışma taleplerinin belediyeler tarafından olumlu karşılanmadığını belirtti.

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ise Berkin Elvan'ın ölümünün ardından yaşanan gelişmelere dikkat çekti, "Erdoğan'ın Kürtleri düşman görmesi, kitleleri kışkırtan açıklamaları bu üç ölüme neden oldu" dedi.

Tüzel, "Dersim'de polis memurunun, Berkin Elvan'ın ve AKP'li gencin de katili Başbakan'ın bu kışkırtıcı sözleridir" diye konuştu.

Cemaat ve hükümet arasındaki çatışmaya değinen HDP Seyhan Belediye Eşbaşkan Adayı Ayhan Bilgen, "Bir tarafta 'AKP gitsin de ne olursa olsun' diyenler, diğer tarafta ise 'Erdoğan'ı yedirtmeyiz' diyenler var. Emek ve meslek örgütleri iktidar ile arasındaki ilişkide kendi iradesini, kendi gücünü ortaya koymalıdır" dedi.

Bilgen, "Yerellerde bütçe denetimi ve hesap sorma bilincini açığa çıkarabilirsek iktidarlardan da hesap sorabiliriz" diye konuştu.

16.3.2014