Meclis Genel Kurul'da görüşülen "İç güvenlik Paketi" tartışmaları tüm sıcaklığı devam ediyor. Genel Kurul da CHP'nin grup önerisi üzerine söz alan Batman Milletvekilimiz Ayla Akat Ata, pakete ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 2005'te Mersin'de yaşanan bayrak provokasyonu sonrası 2006 yılında TMK'da, 2007'de "Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu"nda değişikliklere gidildiğine dikkat çeken Ata, temel hak ve özgürlüklerin bu değişiklikler sonrası ciddi bir biçimde sınırlandırılacağının altını çizdi. Polise geniş yetkiler tanıyan yasaların sonuçlarına işaret eden Ata, "Aradan geçen 7 yıl içerisinde 179 sivil, bunların arasında çocuklar var, polis tarafından durdurulmadan katledildi. Yeni bir operasyonla karşı karşıyayız. 6-8 Ekim olayları gerekçe gösterilerek 'güvenlik paketi' adı altında darbe yasaları getirilmeye çalışılıyor" diye konuştu.

'Türkiye toplumunun yalanlara karnı tok'

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Bunlar molotofa karşı çıkmıyorlar, molotof atmak suç olmasın mı?" şeklindeki sözlerini hatırlatan Ata, AKP'li milletvekillerin TCK'da molotof bulundurmanın, atmanın suç olduğunu ve çok ağır cezalarla cezalandırıldığını bilmediğine değindi. Ata, şunları aktardı: "Amaç bu yasayı Türkiye toplumu tarafından kabul edilebilir kılmaktır. Bu maddelerin eklenmesinin nedeni odur. Bu maddeleri ekleyerek 'Bakın, biz bununla mücadele ediyoruz' diyorlar. Ama şunu bilin ki Türkiye toplumunun artık bu yalanlara karnı tok."

'Amacınız diktatörlüğün ayaklarını oluşturmak'

Yasanın darbe niteliği taşıdığını vurgulayan Ata, "Bu yasayla amaçlanan vatandaşı muhalefet edemez duruma getirmektir. Muhalefetin güçlü olduğu yönetimlere biz demokrasi diyoruz. Muhalefetin olmadığı toplumların adı diktatörlüktür. Siz diktatörlük yasaları getirmek istiyorsunuz. Siz muhalefetin bu kadar önünüze öneri sunmasına, demokratik bir toplumun inşası için demokratik siyaset kanallarının açık tutulması gerektiğine dair sizlere uyarılarda bulunmasına rağmen, başta parlamentodaki milletvekillerinin sesini kısmaya çalışıyorsunuz" diye belirtti. Meclis'te muhalefet vekillere uygulanan şiddete dikkat çeken Ata, "Burada milletvekillerine şiddet uyguluyorsunuz. İşte, bu politikaların artık topluma gidip geri dönme zamanı gelmiştir. Sizin amacınız, milletin devletini inşa etmek değildir. Sizin amacınız, diktatörlük rejimlerinin ayaklarını oluşturmaktır, yargının yetkisini gasp etmektir" dedi.

20.02.2015