Alevilere ve Alevi kurumlarına yönelik alçakça saldırıları kınıyoruz

Merkez Yürütme Kurulumuzun açıklaması:

Muharrem orucunun ilk gününde Ankara’da Alevi kurumlarına planlı ve organize bir saldırı gerçekleşmiştir. Ankara Mamak’ta Şah-ı Merdan Cemevi’ne ibadet esnasında olmak üzere, Tuzluçayır Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Ana Fatma Cemevi, Gökçebel Köy Derneği ve Türkmen Alevi Bektaşi Derneği’ne yönelik gerçekleşen alçakça saldırıları kınıyoruz.

Alevilere ve Alevi kurumlarına yönelik saldırılar iktidar cenahının Alevileri hedef alan söylemleriyle tetiklenmektedir. Bu saldırılar siyasal iktidarın Alevileri ötekileştirmesi, inançlarını yok sayması ve Alevi karşıtlığı üzerinden siyaset yapmasıyla doğrudan ilgilidir. İçişleri Bakanlığı’nın olayla ilgili bir kişiyi gözaltına almış olması olayı aydınlatma çabası değil bilakis olayın üstünü kapatmaktır. Zira bu kadar organize ve eşzamanlı bir saldırıyı bir kişinin yapması mümkün değildir.

Ankara’daki Cemevi saldırılarının ardında hesapları olan karanlık güçler asla amaçlarına ulaşamayacaktır. Hedeflenen provokasyonlar boşa düşecektir. Alevi canlar yalnız değildir. Alevilere ve Alevi kurumlarına yönelik saldırıların gerçek failleri bulunana ve perde arkasındaki azmettiricilerinden hesap sorulana dek mücadelemizi sürdürecek, sürecin takipçisi olacağız.  

 

Halkların Demokratik Partisi

Merkez Yürütme Kurulu

31 Temmuz 2022