Amed ‘faşizme geçit vermeyeceğiz’ diyor

Diyarbakır 4’üncü Olağan İl Kongremizi büyük bir coşkuyla gerçekleştirdik. Çok sayıda konuğun katıldığı, rehin alınan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır’ın mesaj gönderdiği kongrede konuşan Parti Sözcümüz Ebru Günay şunları söyledi:

Paytexta dilan Amed, merheba ji we re merheba, silav û rêz. Dilê her Kurdekî li Amedê diavêje. Her Kurdek berxwedana Amedê dişopîne. Îro jî çav û guh li ser Amedê ye.

Her Kürdün kalbi Amed için atar her Kürdün gözü kulağı Amed'i izler. Bugün herkes Amed kongresini izliyor. Bu tarihi kongreyi izliyor, herkesi selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.

Hülya Alökmen, Selçuk Mızraklı, Semra Güzel Amed halkının iradesidir

Bizlere her koşulda direnmeyi öğreten, bize bunu öğütleyen Barış Anneleri hoş geldiniz, selam olsun size. Jin jiyan azadî diyerek direnen kadın arkadaşlar hepiniz hoş geldiniz. Genç başladık genç başaracağız diyen, bu iktidara kaybettirecek olan hepiniz hoş geldiniz, coşkunuzla kongremize heyecan kattınız. Amed direnmeyi bildiği kadar iktidarın politikalarını, faşizmini biliyor irade gaspını en iyi bilen kentlerimizden biri. Buradan iradesi gasp edilen Hülya Alökmen’e, Selçuk Mızraklı’ya Semra Güzel’e selam olsun. Aramızda duvarlar olabilir ama arkadaşlarımız Amed halkının iradesidir. Direnmek yaşamaktır diyerek her koşulda mücadele eden herkese buradan selam olsun. Dünyanın her yerinde mücadele edenlere selam olsun.

Bu iktidara kaybettirmek için yola çıktık

Tarihi bir zamanda tarihi bir kongre gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar emek veren, bundan sonra bayrağı devralacak olan arkadaşlarımıza HDP bayrağını iktidarın bütün faşizmine, ablukalarına ve saldırılarına rağmen yerde bırakmayan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. HDP sizin emeğinizle, mücadelenizle ayaktadır. Yeni başlayacak arkadaşlara başarılar diliyorum. Yoğun bir süreç bizi bekliyor, bu iktidara kaybettirmek için yola çıktık. Biz demokratik cumhuriyeti kuracak olanlarız, bizi yeni bir çalışma temposu bekliyor. Her birimiz gittiğimiz yerde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Amed bunun ispatıdır, buradaki kararlılık bunun ispatıdır. AKP faşizminin her yerde Kürdün her türlü kazanımına saldırdığı bir zaman diliminden geçiyoruz. Savaş politikalarıyla her yerde Kuzey Doğu Suriye’de Başur’da Rojava’da katliamlar gerçekleştirerek Kürtlerin kazanımlarına saldırmaya devam ediyorlar. Utanmadan savaşa ayırdıkları bütçeyi savunuyorlar. Bütün halkımız barıştan, demokrasiden yana tavrını gösterecektir. 2023 seçimleri AKP’nin kaybedeceği seçimlerdir.

İktidar Kürdün barış talebine, kadınların özgürlük talebine tecrit uyguluyor

İktidarın varlığını sürdürdüğü bir diğer durum da tecrittir. Sayın Öcalan’ın Türkiye’nin demokratik geleceğinde, özgür bir geleceğin inşasında ve barışında yegane adres olduğunu hepimiz iyi biliyoruz. Savaş politikalarında ısrar eden iktidar, tecrit politikalarında ısrar ederek Kürdün barış talebine, kadınların özgürlük talebine tecrit uyguluyor. Bütün tecrit ve savaş politikalarına karşı biz inatla savaşa karşı barışı tecride karşı özgürlüğü savunacağız ve sayın Öcalan ile birlikte özgür bir gelecekte mutlu bir toplumu mutlaka inşa edeceğiz. AKP iktidarının faşizminin sınırları yok. Kimyasal silah kullanımından tutalım da siyasi soykırım operasyonlarına ve katliamlarla kendi seçim çalışmasını yürütüyor. Tarihten biliyoruz ki Kürdün iradesini tanımayan, Kürdün kazanımlarına saldıran her iktidar kaybetmeye mahkumdur. AKP iktidarı da kaybedecektir. Halklar kazanacaktır, kadınlar kazanacaktır.

Amed ‘faşizme geçit vermeyeceğiz’ diyor

AKP bizi durdurmak için partimiz hakkında kapatma davası açarak hesaplarımıza bloke koyuyor. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki halkın iradesine bloke koyamaz hiçbir güç. Bunu en iyi Amed biliyor, halkın iradesini hele özgürlük için yola çıkmış bir halkın iradesini kimse gasp edemez. Biz bu salonda çok fazla etkinlik yaptık. HADEP’ten DEHAP’tan bugüne bu salonlar doldu taştı. İsimler, bayraklar değişti ama Amed halkının kararlılığı, iradesi ve faşizme geçit vermemesi değişmedi. Amed faşizme geçit vermeyeceğiz diyor bugün de. Amed bu konuda kararlılığını gösteriyor mu?

HDP en geniş demokrasi ittifakıyla Kürt ittifakıyla saldırılara karşı zaferi yaratacak

Gasp edilen irademize karşı Amed 12 sıfır yapacak mı 2023’te? İşte 12 sıfırla AKP’yi tarihin çöp sepetine önce Amed’den sonra Türkiye’nin tamamından göndereceğiz. 2023’te AKP’siz demokratik, özgür bir Türkiye’de hep birlikte yaşayacağız. Bu bir hakikat ve Amed bugün bir kez daha bu kararlılığı gösterdi. HDP olarak kapatma davasına karşı da hesaplarımızın bloke edilmesine karşı da arkamızda bu halkın olduğunu biliyoruz. Asla boyun eğmeyeceğiz, asla diz çökmeyeceğiz. HDP bunu en geniş demokrasi ittifakı ile yapacak. Emek ve Özgürlük İttifakımız bugün ilk büyük mitingini gerçekleştirecektir. Kadınlarla Jin Jiyan Azadî diyerek kadın ittifakını gerçekleştirecektir. Aynı zamanda Kürdistan’da da Kürdistani ittifakla da ittifak çalışmalarımızı sürdüreceğiz ve demokrasi mücadelemizi büyüteceğiz. HDP 3’üncü yolun öncüsü olacaktır. Bu üçüncü yolu örerken de hiç kimsenin yancısı değiliz, kendi yolumuzda devam edeceğiz. Kendi cumhurbaşkanı adayımızla parlamentoda da en büyük temsili sağlayacağız. Amed 12 sıfır kararlılığını gösteriyor. Bunun her yere örnek olmasını diliyoruz. Her HDP’li bulunduğu her yerde AKP ve MHP faşizmine kaybettirmeye çalışacak. Dün kazandık yarın da kazanacağız. Bir kez daha Amed’in ruhuyla, jin jiyan azadinin ruhuyla hepinizi selamlıyorum.

15 Ocak 2023