Amedspora yönelik saldırının failleri hakkındaki suç duyurumuz

Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonumuz, Bursa’da Amedspor’a yönelik yapılan saldırılara ilişkin sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bursa Valisi ve yardımcıları, Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, maçta görev alan kolluk görevlileri ve özel güvenlik personelleri, Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri, Bursaspor yöneticileri, oyuncular ve görevli hakemler hakkında yapılan suç duyurusunda “6222 Sayılı Kanunda düzenlenen, tehdit, hakaret, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, kasten yaralama, genel güvenliğin tehlikeye sokulması, görevi kötüye kullanma ve savcılıkça re'sen tespit edilecek diğer suçlar” bakımından işlem yapılması istendi.

Bursaspor yöneticileri ve taraftar grupları tarafından Amedspor’un hedef gösterilmesinden sonra saldırıların başladığı şehirde adeta linç havası estirildiği belirtilen suç duyurusunda şu görüşlere yer verildi:

“Maçtan önce haftalarca süren linç çağrıları sonrasında stadyumda Bursasporlu taraftar grupları tarafından 90'lı yıllarda Diyarbakır ve bölge illerinde kontrgerilla tarafından yargısız infazlarda kullanılan 'Beyaz Toros' ve 'Yeşil' kod isimli tetikçinin fotoğrafları taşınmıştır. Böylece maça gelen Amedsporlu kulüp yöneticileri, teknik ekip ve oyuncular ile taraftarlara doğrudan ölüm tehdidi göndermesi yapılmış, tribünlerde atılan sloganlarla tüm takım baskı altına alınmaya çalışılmıştır.”

Suç fiillerinin delillerine, fotoğraflara ve görüntülere yer verilen suç duyurusunda ilgililer hakkında işlem yapılması istendi.

7 Mayıs 2023